‘Deze goede reeks hadden we nodig’

HAAREN – Het aanstaande vertrek van Nemelaer-trainer Theo van Geffen lijkt iets los gemaakt te hebben bij zijn ploeg. Sinds de Rosmalense oefenmeester een maand geleden zijn vertrek aankondigde, verloor Nemelaer niet meer. Afgelopen zondag werd in Heeze de plaatselijke hekkensluiter zelfs met 1-6 verslagen.

Het begin van het seizoen ging niet van harte. Dat geeft Jasper van Venrooij meteen toe: “We hadden inderdaad een wat stroeve start. Qua resultaten dan. Want we speelden op zich prima, alleen het wilde nog niet helemaal onze kant op vallen. We scoorden vooral weinig. Na vier wedstrijden hadden we er pas eentje gemaakt. Maar de laatste weken gaat het gelukkig een stuk beter. Deze goede reeks hadden we echt nodig. We halen veel punten en klimmen op de ranglijst.”

Nieuwe leider
Nemelaer greep – in die inmiddels bekende, krankzinnige nacompetitiefinale – net naast een ticket voor de hoofdklasse (inmiddels vierde divisie). Dit seizoen kwamen ze er langzaam in, maar dat is ook niet zo gek. Met Ruben Buvens, Wesley Diepens, Kamile de Jong, Kevin van Kempen en Wouter Molenaar is heel wat jaren aan ervaring op hoog amateurniveau gestopt. “Gelukkig is onze aanvoerder Luuk (Vermeer, red.) er nog gewoon bij. Die kan iedereen mee op sleeptouw nemen, net zoals hij dat in eerdere seizoenen deed”, aldus Van Venrooij. “Verder is Pieter (Vugts, red.) ook iemand die nog meer energie in de ploeg kan stoppen wanneer dat nodig is. Die kun je wel beschouwen als een soort van nieuwe leider.”

Ook met het vernieuwde elftal vindt de 20-jarige aanvaller dat zijn team in de juiste klasse actief is. “We zijn zeker van 1e klasse-niveau. Als iedereen fit is, kunnen we van iedereen in de competitie winnen”, zegt de buitenspeler, die het zelf voornamelijk moet hebben van zijn inzet en snelheid. Voor de winterstop wachten met Sarto, VOAB en DOSKO nog drie tegenstanders die lager dan Nemelaer staan. “Laten we daar maar eens 9 punten tegen pakken, dan gaan we als koploper de winterstop in!”

Foto: Tim Mooren