Henskens wil ‘het maximale eruit persen’

NULAND – Giovanni Henskens is pas enkele maanden werkzaam bij Nulandia, maar voor de technische commissie en de Bossche trainer is het duidelijk dat er nog genoeg rek zit in de samenwerking. Dus is het contract van Henskens tot medio 2024 verlengd. “Ik wil lekker door blijven bouwen.”

Het duurde even voordat de contractverlenging van Henskens definitief werd beklonken. En dan niet omdat er onwil was vanuit de trainer of de technische commissie, maar omdat de oefenmeester bijna tot 22.00 uur doortrainde met zijn spelers: zondag wachtte de derby tegen Nooit Gedacht en de trainer wilde ‘het vuurtje vast aanwakkeren.’

Handelsmerk
Dat stevige trainen is toch al een van de handelsmerken in de vier maanden die Henskens nu werkzaam is op sportpark Duyn en Dael. En dat blijft nog wel even doorgaan, als het aan hem ligt: in elk geval tot en met 2023-2024.

Want Henskens zit goed op zijn plek in Nuland. “Ik denk dat mijn contractverlenging een logisch gevolg is van de ontwikkelingen tot nu toe: er is van begin af aan een goede klik met de spelers. We zijn met een hele nieuwe groep aan het seizoen begonnen, niemand wist hoe het ging lopen nadat vorig seizoen een aantal dragende spelers ermee stopte. Daar is veel jeugdig elan voor in de plaats gekomen”, zegt Henskens, die Wessel Smits als een van de voorbeelden noemt. Hij is een van de spelers die vanuit de onder 19 is aangesloten en de laatste weken geregeld zijn kansen krijgt bij Nulandia 1.

Handhaving
Ondanks de doorstroom vanuit de jeugd en spelers vanuit het tweede is Nulandia prima aan het seizoen begonnen, de ploeg van Henskens staat vierde, maar desondanks blijft handhaving de doelstelling. “We zijn nog een ploeg in opbouw, daarom blijft handhaving ons eerste doel. Natuurlijk hebben we nu een mooie stijgende lijn te pakken, maar die moeten we door blijven trekken. Ik wil het maximale uit deze groep persen en lekker blijven bouwen. Daarom heb ik ook met één seizoen verlengd, met de intentie om misschien nog wel langer te blijven. Maar eerst kijken hoe het zich nu ontwikkelt.”