Kaya en Van den Dungen op hun plek

DEN BOSCH – Ömer Kaya en Miguel van den Dungen staan ook volgend seizoen nog aan het roer bij hun clubs. Respectievelijk Wilhelmina’26 en Best Vooruit verlengden deze week het contract met de uit de 073-regio afkomstige trainers.

Kaya startte afgelopen zomer in Wijk en Aalburg en blijkt als mens en trainer uitstekend te passen bij Wilhelmina’26. “Het goede gevoel bij mijn aanstelling is voor mij bevestigd. Een mooie, echte, warme vereniging, waar het fijn werken is met een goede gemotiveerde groep. Daarnaast is de samenwerking met staf, TC, vrijwilligers en supporters ook prettig.”

Van den Dungen won vorig jaar een periode met Best Vooruit en dit seizoen is de eerste periodetitel ook al veroverd. Het bestuur laat weten ‘nog voldoende kansen te zien om de aanwezige potentie in de spelersgroep verder te ontwikkelen’. De in Rosmalen woonachtige oefenmeester wordt geprezen om het inpassen van (jonge) spelers en ze voor te bereiden op het spelen in het eerste.

Talentvolle dochters
Toevallig hebben overigens beide coaches een dochter die aan de weg timmert in de trainerswereld. Ashley van den Dungen is actief als jeugdtrainster bij Feyenoord, Chiara Kaya is hoofdtrainster van het vrouwenteam van Eldenia, dat uitkomt in de Topklasse.