Goesten: ‘Hard werken wint van kwaliteit’

AMMERZODEN – Vorig seizoen startte Giel Goesten (al op 26-jarige leeftijd) als hoofdtrainer bij Jan van Arckel. De halve finale van de nacompetitie voor promotie was het eindstation van een succesvol debuutjaar. Dit seizoen loopt het wat moeizamer, maar de weg omhoog is opnieuw ingeslagen. Reden genoeg voor de club om het kind van de club langer aan zich te binden.

“Ik ben er trots op, er zit nog zoveel rek in deze groep.” Goesten steekt niet onder stoelen of banken dat hij vooruit wil met de Jantjes. “Er zit écht kwaliteit in de huidige spelersgroep. Ik merk dat er een goede klik is met de spelers, staf en de club en wil graag doorbouwen met deze gasten aan een sterk Jan van Arckel.”

De start van het seizoen was simpelweg uiterst matig. “Er werd veel te weinig energie gelegd in de wedstrijden”, zag Goesten. “We startten de competitie goed met een 1-5 overwinning uit bij Buren, maar daarna kwam de klad erin. Bepaalde dragende spelers haalden hun niveau niet en door teveel persoonlijke fouten hebben we onnodig veel punten verloren in de eerste weken van de competitie.”

Gedeeld koploper
Gelukkig is in de afgelopen weken de stijgende lijn weer ingezet. “Die moeten we doortrekken in de tweede seizoenshelft en uiteraard volgend seizoen. Wat is deze jaargang nog mogelijk is? Goeie vraag. We gaan er in ieder geval alles aan doen om een gooi te doen naar de nacompetitie. De laatste vier wedstrijden stond het verdedigend beter en pakten we 10 uit 4. Nu zijn we als gedeeld koploper van de tweede periode de winterstop ingegaan. In de klasse waarin wij spelen wint hard werken van kwaliteit. Als dat bij iedereen tussen z’n oren zit, moeten we doorpakken in de tweede seizoenshelft.”

Foto: Gerald van Zanten