Serge van der Linden stapt in bij Real

VUGHT – De interim-trainer die Real Lunet moet behoeden voor degradatie uit de 2e klasse heet Serge van der Linden (53). De Bosschenaar stapt per 1 januari in als hoofd jeugdopleiding en maakt in Vught tevens het seizoen af als hoofdtrainer. “Dit komt vanuit het hart.”

Real was al in een eerder stadium rond met Van der Linden voor de functie bij de jeugd. “Daar willen we vanaf volgend seizoen weer nieuw leven inblazen”, aldus voorzitter Noël Latupeirissa. Maar eerst moet de positie van het eerste elftal, momenteel hekkensluiter, veiliggesteld worden. “Serge gaat het komende halfjaar een tandem vormen met Donny de Fretes en een mogelijk andere assistent. Daarna gaan we verder bouwen.”

Op basis van Van der Lindens profiel als HJO kwam Real Lunet uit bij de eergister gepresenteerde hoofdtrainer voor volgend seizoen: Hanky Leatemia. “Twee volstrekt onbekenden van elkaar”, aldus Latupeirissa, “maar ze hebben allebei de focus op jeugd, met een goede mix met ervaren spelers.”

Bezig bijtje
Van der Linden, voormalig trainer van onder meer de tweede elftallen van Emplina, BVV, Roda Boys en Dongen, gaat met veel enthousiasme aan de slag bij Real. “Ik blijf een bezig bijtje, hè. Ben dit seizoen al jeugdtrainer van mijn zoontje, bij de JO11-1 van Den Dungen. En daarnaast ga ik dus op de achtergrond aan de slag bij Real om weer een mooie jeugdafdeling op te gaan zetten. Dat ik nu ook het eerste elftal oppak, komt vanuit het hart. Ik wil de club behoeden van degradatie, zodat Hanky aan iets moois kan beginnen.”

In een ver verleden was de gedreven oefenmeester al actief bij de kleinste voetbalclub van Vught. “Met de jeugd speelden we toen op hoog niveau. Ik ben ook al eens eerder halverwege ingestapt als trainer van 1, om orde op zaken te stellen. Je merkt dus wel; aan Real heb ik mooie en warme herinneringen. Ik heb veel vrienden binnen de Molukse gemeenschap en ben de afgelopen jaren nog met grote regelmaat bij de club geweest. Iedereen werd er in mijn eerdere tijd hetzelfde behandeld. Prestatief wilde men destijds zeker stappen maken, maar het was geen must. Een mooie insteek om nu weer mee aan de slag te gaan.”