Fitters van Nieuwkuijk naar Elshout

NIEUWKUIJK/ELSHOUT – Na zo’n beetje zijn hele leven actief te zijn geweest bij Nieuwkuijk, maakt Roy Fitters komende zomer de overstap naar Elshout. Daar debuteert de pas 26-jarige schilder als hoofdtrainer bij de plaatselijke vierdeklasser. “Ik denk dat dit een goede match is.”

Fitters begon al op jonge leeftijd als coach bij de jeugd. Hij maakte een uitstapje naar Brabant United vanwege zijn trainersdiploma, maar bleef zijn club altijd trouw. Ook als voetballer, want als blessures geen roet in het eten gooiden, stond hij jarenlang waar nodig paraat in de Nieuwkuijk-selectie. Sinds de zomer van 2020 was dat verleden tijd. Toen koos Fitters definitief voor het trainerschap en werd hij assistent bij het eerste.

Z’n droom, om bij zijn eigen club de eindverantwoordelijke te zijn, die moet nog even worden uitgesteld: “Ik heb mijn Oefenmeester 2, het benodigde diploma om in de 3e klasse of hoger te trainen, nog niet. Die intensieve cursus heb ik voorlopig even geparkeerd. In combinatie met mijn privéleven, vijf dagen werken en een eerste elftal is dat voor mij geen optie. Dan verlies je ergens focus.”

Goede match
Alle energie gaat komend seizoen dus naar SC Elshout 1, de nummer 10 van de 4e klasse E, waar Fitters de kans krijgt om als jonge trainer in te stappen. “Waarom Elshout? Nou, het is eigenlijk een beetje eenzelfde clubje als Nieuwkuijk, dus ik denk dat dit een goede match is. Het is vijf minuten fietsen, dus dat is voor mij ook prima te doen.”

Fitters meldt tot slot nog dat hij hoopt dat Nieuwkuijk ook een goede trainer vindt: “Is en blijft toch m’n cluppie. Die komt sowieso in een gespreid bedje, want als de technische commissie deze groep bij elkaar kan houden, kunnen er mooie dingen gebeuren. Ik sluit niet uit dat wij gaan promoveren naar de 2e klasse.”