Erik Meulendijk per direct gestopt

NISTELRODE – Erik Meulendijk heeft aangegeven per direct zijn functie als hoofdtrainer bij Prinses Irene neer te leggen. Met die stap wil hij ruimte maken voor een andere trainer die het seizoen met de selectie gaat afmaken, zo meldt de club. ‘Erik heeft deze afweging gemaakt omdat hij van mening is dat dit beter is voor de selectie en de vereniging.’

Met Joost Janssen (36) presenteerde Prinses Irene drie dagen geleden nog de nieuwe hoofdtrainer voor seizoen 2023-2024. De coach van Vianen Vooruit, die eerder bij Venhorst werkzaam was, zou Meulendijk na dit seizoen opvolgen. Met het per directe vertrek van de in Rosmalen woonachtige oefenmeester is er nu dus een vacature ontstaan voor de komende maanden.

Prinses Irene zegt het erg jammer te vinden: ‘Maar uiteindelijk kun je als vereniging de stap van Erik alleen maar respecteren. Het betekent wel dat we per direct op zoek zijn naar een nieuwe trainer die bereid is zijn stokje voor dit seizoen over te nemen. De A-selectie bestaat uit erg gemotiveerde spelers die alles in het werk willen stellen om van dit seizoen een succes te maken en minimaal de hoofddoelstelling van handhaving in de 2e klasse wil behalen.’