Skiënde Kaya verlengt bij Topklasser

VLIJMEN/ARNHEM – Chiara Kaya (26) is momenteel bezig aan haar eerste seizoen als hoofdtrainster bij Eldenia uit Arnhem. Hoewel de prestaties nog niet dusdanig zijn om er over naar haar ouderlijk huis in Vlijmen te schrijven, heeft het bestuur de overeenkomst met de ambitieuze trainster met een jaar verlengd.

Kaya zegt het prima naar haar zin te hebben bij de Gelderse Topklasser. “Het klikt goed met spelersgroep en met de club.” Aan de matige klassering – Eldenia is halverwege het seizoen de nummer voorlaatst op de ranglijst – wil ze niet al te veel woorden vuil maken: “Vanaf de start van het seizoen is het een proces waar je aan begint. Je kunt niet verwachten dat je na één seizoen het optimale rendement er al uit haalt. Dat moet groeien en daar heb ik alle vertrouwen in, want we hebben zóveel kwaliteit rondlopen.”

Vertekend beeld
Eldenia is actief in de Topklasse, het hoogste amateurniveau onder de Vrouwen Eredivisie. “De doelstelling voor dit seizoen was en is vooral dat het plezier terug moest komen binnen de spelersgroep.  En daarnaast het doorontwikkelen van de speelsters en speelwijze.” De ranglijst geeft in dat laatste een vertekend beeld, schetst Kaya. “In veel wedstrijden waren we echt de bovenliggende partij, maar dan viel het kwartje nét de verkeerde kant op.”

In Arnhem heeft men een paar onrustige seizoenen achter de rug. “Maar ondanks dat is de spelersgroep bij elkaar gebleven”, weet de inmiddels in Den Bosch woonachtige trainster. “Omdat ze trouw bleven aan de club, wisten dat ik kwam en ze zich weer wilden focussen op het voetballen. Nu hebben ze het allemaal weer super naar hun zin. De resultaten die komen wel, daar heb ik alle vertrouwen in. Het afgelopen half jaar hebben we al een hele goede ontwikkeling gezien.”

Skiën
Pas het eerste weekend van februari komen de Eldenia-vrouwen weer in actie. Kaya geniet daarom van een vrij lange winterstop. “We gaan binnenkort ook nog een weekend skiën met de groep, in Winterberg. Zelf geregeld als teamuitje, heerlijk. Dat hebben die meiden goed voor elkaar. En daarna met volle energie het beste uit onszelf halen in de tweede seizoenshelft.”