‘Mooiste en belangrijkste van het seizoen’

HAARSTEEG – Daan Sleutjes (22) kijkt uit naar aanstaande zondag. Dan hervat hij met Haarsteeg de competitie en is meteen rivaal Vlijmense Boys de tegenstander. “Dit is voor ons de mooiste en belangrijkste wedstrijd van het seizoen.”

Al enkele jaren is Sleutjes, wiens broer Koen ook in het eerste elftal speelt, een vaste waarde rechts achterin. Hij maakte al heel wat wedstrijden mee, maar de derby’s blijven altijd iets speciaals: “Met het grote aantal publiek langs de lijn en de sfeeracties van de jeugd heeft dit toch een stuk meer dan andere wedstrijden. Alle ingrediënten om er vol voor te gaan.”

Geen schande
Haarsteeg is bezig aan een prima seizoen. “Na een slechte start, waarin we in de eerste twee competitiewedstrijden onderuit gingen tegen SCG’18 en DVG, hebben we veel punten gepakt. Na die twee nederlagen verloren we alleen nog maar van Nieuwkuijk en Zwaluw. Dat is geen schande, want die twee steken er wel bovenuit in onze klasse.”

Vlijmen staat er momenteel een stuk minder florissant voor, weet ook Sleutjes: “Vorig seizoen deden ze het nog heel goed, maar dit jaar is het matig. Ik denk dat ze nog wel uit die onderste regionen komen en de tweede seizoenshelft voldoende punten pakken om erin te blijven. Dat hoop ik ook. Het is toch leuker om tegen de buurman te blijven spelen.”

Derby in de klas
Vrijwel iedereen van Vlijmense Boys kent hij wel van naam: “Jermaine Maas ken ik zelfs persoonlijk. Twee jaar zaten we samen in de klas op de middelbare school. Toen was het ook altijd al Haarsteeg tegen Vlijmen, haha.” Zondag dus weer en dan kan er volgens Sleutjes maar eentje winnen: “Wij natuurlijk. De rest van het seizoen mogen ze zich veilig proberen te spelen, maar zondag blijven de punten bij ons.”

Foto: heusden.nieuws.nl