Van de Wal is ook geen wonderdokter

BOXTEL – Na vijf jaar bij vijfdeklasser Irene de scepter te hebben gezwaaid, streek Michael van de Wal afgelopen zomer neer bij RKSV Boxtel. Daar deed Frank van Oers weer een stapje terug en werd de Bosschenaar hoofdtrainer. Ook volgend seizoen zullen de taken op die manier zijn verdeeld en daar is Van de Wal blij mee: “We hebben een super gezellige groep, maar er is nog veel werk aan de winkel.”

Van de Wal werd in Boxtel wederom trainer van een hele jonge selectie. “Strikkie (doelman Raymon Strik, red.) is de oudste met zijn 32 jaar. Dan hebben we een man of vier tussen de 24 en 28 en de rest, 26 jongens dus, is tussen de 17 en 21. Die jonge mannen moeten nog zoveel verbeteren. In het seniorenvoetbal wordt veel meer gevraagd dan in de jeugd. Ze hebben voor het eerst te maken met een plan en het uitvoeren van taken. En het fysieke speelt natuurlijk ook mee.”

Er is weinig wat Van de Wal nog mist bij zijn nieuwe club. “Nou ja, punten in de competitie dan”, lacht hij. “Verder eigenlijk niks. We hebben een goede staf en bij Boxtel is alles verder prima geregeld. Ervaring in de groep zou trouwens ook niet verkeerd zijn. En voor volgend seizoen een keeper. Strik voelt zich te oud om nog een jaartje door te gaan.”

Iets sneller
Al te beste resultaten blijven vooralsnog uit. Iets wat Van de Wal eigenlijk niet gedacht had toen hij instapte op sportpark Munsel: “
Ik had verwacht het wel iets sneller naar mijn hand te kunnen zetten”, is hij eerlijk. “Maar ik ben er nu zelf achter gekomen dat ik ook geen wonderdokter ben.”

De 42-jarige Bosschenaar trainde eerder bij Real Lunet, SCI en Irene. “Allemaal mooie clubs, maar het verschil is dat ik nu bij een grotere vereniging zit, met veel leden”, zegt hij over Boxtel. “Wij kunnen altijd terugvallen op het tweede elftal, de O23 en de JO19. Je moet je als hoofdtrainer binnen een grote club wel meer verantwoorden, maar in overleg keuzes maken, maar dat vind ik prima. Ik ben blij dat we de samenwerking hebben verlengd.”