Hectiek alom bij Vlijmense Boys

VLIJMEN – Er gebeurt momenteel van alles bij Vlijmense Boys. Afgelopen zondag besloot niet alleen trainer Erik van Esch (foto) per direct te stoppen, ook routinier Soufiane Bakkali gooide het bijltje er bij neer. Voormalig aanvaller Peti Lutgens is aangesteld als interim-trainer bij de club die op vrij korte termijn naar het zaterdagvoetbal lijkt te verhuizen.

Van Esch, die na dit seizoen sowieso al zou stoppen als trainer, is dit jaar te vaak afwezig naar zijn zin. Zeker in de situatie waarin Vlijmense Boys zich bevindt (de club staat met 8 punten uit 10 wedstrijden voorlaatste in de 3e klasse C) vindt hij dat een trainer er altijd hoort te zijn. “Daarom heb ik aangegeven dat het beter is dat ze iemand anders aanstellen voor de rest van dit seizoen. Ik kan het gewoon echt niet meer combineren. Daar baal ik wel van, want Vlijmen moet nu op stel en sprong op zoek naar een andere trainer.”

Afspraak
Net als bij Nieuwkuijk en Berkdijk, waar hij eerder de scepter zwaaide, had Van Esch afgesproken dat hij een vijf- of zestal trainingen per seizoen kon missen. “Aan dat aantal zit ik nu al – en ik ben er zelfs ook een zondag niet bij geweest. Het komende half jaar heb ik zóveel werkverplichtingen dat ik nu al weet dat ik daardoor nog meer trainingen moet gaan missen. Dit kon zo niet doorgaan.”

Club en trainer zijn in goede verstandhouding uit elkaar gegaan. “Gelukkig wel, want Vlijmen is ook mijn club”, aldus Van Esch, die de rest van het seizoen als toeschouwer aanwezig zal blijven. “Ik heb mijn analyse over de aanstaande tegenstander ook gewoon gedeeld. Ik heb 3,5 jaar met veel plezier gewerkt, met over het algemeen ook nog eens goede resultaten, maar op dit moment is dit voor iedereen wel het beste.”

Meer vraagtekens
Vlijmense Boys lijkt de ontstane vacature intern te gaan invullen. Lutgens leidde dinsdag de training, maar het is nog onduidelijk of de voormalig topscorer van het eerste elftal het seizoen als hoofdtrainer afmaakt. Over de toekomst van de laag geklasseerde club zijn wel meer vraagtekens. Er gaan hardnekkige geruchten over een overstap naar het zaterdagvoetbal. Op een enkel lager elftal na zouden alle teams – dus ook het vlaggenschip – voortaan op zaterdag gaan spelen. Het bestuur heeft zich daar echter nog niet definitief over uitgesproken.

Foto: Gerald van Zanten