‘Paar genomineerd voor schele makreel’

DEN BOSCH – Ook volgend seizoen is Danny Otterloo trainer/coach van het eerste elftal van BLC. De 49-jarige Bosschenaar met Zeeuwse roots schoof in 2021 door van het tweede team naar de hoofdmacht en heeft nog altijd het vertrouwen vanuit het bestuur en de spelersgroep. Hij praat ons bij over de resultaten tot nu toe en de ‘schele makreel’.

BLC kent een wat wisselvallig seizoen. De club won zaterdag voor de vijfde keer (2-1 van GVV’63), maar speelde ook al drie keer gelijk en verloor eveneens drie competitieduels. “Een wedstrijd of vijf voor de winterstop hebben we, qua resultaat in ieder geval, een goede lijn ingezet. Hoewel het voetballend allemaal nog wel een stuk beter kan, zijn we sindsdien ongeslagen. Helaas hebben we nog niet één wedstrijd met dezelfde elf kunnen starten vanwege blessures, vakanties, weekendjes weg of om andere redenen. Mede daardoor hebben we onnodig veel punten laten liggen.”

Onbegrijpelijke misser
Pas één keer liep BLC dit seizoen tegen een terechte nederlaag aan, als we Otterloo mogen geloven: “Dat was uit tegen Dongen, aan het begin van de competitie. Maar als je ze zelf niet tegen het netje schiet, doet de tegenstander dat natuurlijk wel voor je. Er staan al een paar jongens op de nominatie voor de schele makreel, aan het einde van het seizoen. Die reiken we dan uit aan degene die de grootste of meest onbegrijpelijke misser wist te produceren.”