Elf vragen aan… Robin van Esch

HAARSTEEG – Al jarenlang geeft Robin van Esch, inmiddels 31 levensjaren op de teller, figuurlijk zijn leven voor het blauw en wit van v.v. Haarsteeg. Zo ook morgen, als Vlijmense Boys voor de voorlaatste keer de tegenstander is in competitieverband. In aanloop naar die derby beantwoordt de routinier vandaag onze elf vragen.

 • Naam: Robin van Esch.
 • Geboren: 7 januari 1992 in Vlijmen-Noord.
 • Club(s): Ik voetbal al vanaf de jeugd bij Haarsteeg.
 • Positie: Dit seizoen begonnen op 10, daarna ging ik een plaats naar voren – naar de spits – waar ik het liefste speel, maar momenteel heeft de trainer andere plannen en sta ik centraal achterin.
 • Dagelijks leven: Ik woon in Vlijmen, samen met mijn vriendin, en werk als timmerman bij Tiko. Naast het voetballen heb ik niet echt een andere hobby.
 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is m’n doorzettingsvermogen, al wordt dat door de leeftijd steeds zwaarder. Zwak is aanvallend koppen. Ik had nog nooit met het hoofd gescoord, maar daar kwam onlangs verandering in. Was een perfecte goal tegen DVG.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras natuurlijk, het liefst een beetje vochtig.
 3. Kleur voetbalschoenen: De Copa Mundial van Adidas, mooi zwart.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is het oude van BMC, het liefst met 3 sterren erop. Verder kies ik voor ons eigen sportpark, van Haarsteeg dus.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat onze held Joost Aloserij ons een paar jaar geleden in de 3e klasse hield. We speelden nacompetitie en wonnen, dankzij hem, de drie finales gemakkelijk.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het dieptepunt in mijn carrière is dat Rick van de Griendt vorig seizoen gestopt is. Hij strubbelde veel met zijn hamstring, waardoor ie besloot te stoppen in de selectie. Het schijnt dat hij enkele weken geleden zijn eerste negentig minuten in jaren weer heeft kunnen maken. Dat gun ik hem van harte.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat is een lastige. Dan zou ik moeten kiezen tussen Daan Sleutjes en Okke Vos, alias De Stok. Ik kies dan toch voor de laatste. Die jongen is zomaar komen aanwaaien uit het derde en uitgeroeid naar een vaste basisspeler in het elftal. Okke, oftewel De Stok, heeft talent, longen van een paard en zijn traptechniek is dit seizoen zó goed geworden… Daar gaan we nog veel van genieten. Hij moet alleen wel oppassen, want door zijn enthousiasme in het veld pakte hij al vijf gele kaarten. Als ie daar rekening mee houdt, denk ik dat hij beroemder gaat worden dan Joost Aloserij. Een nieuwe cultheld is dus in de maak.
 8. Voetbalhumor: Wij hadden op een gegeven moment, onder Henry van der Linden, een goede fase waarin we een aantal wedstrijden achter elkaar wonnen. We stonden plots tweede toen we de winterstop in gingen. Die hele eerste competitiehelft hing de trainer op dinsdag in de kleedkamer een A4’tje met een foto van een trein, die hij bewerkt had, met als titel ‘de Haarsteeg Express’. Op de borden stond dan de volgende wedstrijd die we moesten winnen.
  Na de winter ging het een stuk minder en wonnen we niet zoveel meer. De trein werd ook niet meer opgehangen tijdens de dinsdagtraining, totdat na een aantal weken ineens een gecrashte trein op de deur hing, met de trainer als conducteur. Prachtige actie van Minou Dumpleton, toen onze reservekeeper.
 9. Wat wil je nog bereiken: Mijn carrière is bijna ten einde. Ik hoop volgend seizoen, onder de nieuwe trainer, het plezier in het spelletje terug te vinden. Dan plak ik er nog een jaartje aan vast. Als alle touwtjes weer even aangetrokken worden, zal dat zeker lukken.
 10. Beste speler uit de regio: Onze Koen Sleutjes. In de jeugd bij FC Den Bosch gespeeld, een paar jaar geleden teruggekomen naar de plaatselijke v.v. en momenteel onmisbaar in ons elftal. Dan staat hij ook nog eens naast Okke de Stok, een gouden duo.
 11. Opvallendste regioclub: Dat is toch Nieuwkuijk. Die staan tweede en hebben nog niet verloren, met een goede verdediging en veel scorend vermogen.
Foto: Arjan van Dongen