De Kort: ‘Het móet een keer gebeuren’

DEN DUNGEN – Het wordt zondag spannend. Den Dungen is één van de drie kandidaten die beslag kunnen leggen op de periodetitel in de 3e klasse E. Bjorn de Kort kijkt er naar uit. “Het móet een keer gebeuren”, aldus de aanvallende middenvelder.

De geboren en getogen Dungenaar was al vroeg talentvol. Hij voetbalde van zijn zevende tot z’n tiende bij PSV en probeerde het daarna nog een halfjaartje bij FC Den Bosch. Het laatste decennium speelt De Kort zijn wedstrijden echter weer gewoon in groen-wit, waar hij al op 16-jarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal. “Met drie goals meteen”, lacht hij. “En toen moest ik dus voortaan elke keer mee.”

Precies gelijk
Ondanks zijn nog altijd jeugdige leeftijd (21) maakt de timmerman al bijna vijf jaar deel uit van het vlaggenschip. Het team waarmee hij zondag dus een prijs hoopt te pakken. “We staan precies gelijk met
SBC en Margriet, alle drie 12 punten uit 6 wedstrijden. Het doelsaldo ligt ook dicht bij elkaar: SBC +6, wij +5 en Margriet +4. Het wordt spannend, ik ben benieuwd.”

SBC moet uit naar koploper Avanti, Den Dungen ontvangt op eigen veld Nooit Gedacht. Margriet lijkt misschien wel de beste papieren te hebben, maar Alem-uit blijft lastig. “Als wij met 3-0 winnen, moet Margriet ze daar met 0-4 verslaan”, zegt De Kort. “En dan staan ze nog maar gelijk. Waarom wij die periode pakken? Omdat we dat heel graag willen. Met zo’n ploeg met genoeg kwaliteiten moet het ook een keer gebeuren. Vorig jaar werden we vierde en grepen we overal net naast.”

Nog nooit in het eerste
De Kort vindt dat Den Dungen de periode verdient: “Daar zullen Margriet en SBC vast hetzelfde over denken, maar als ik zie hoe wij de winterstop uit zijn gekomen… We wonnen vriendschappelijk van twee tweedeklassers en in de competitie van Avanti. Helaas werd het uit bij Alem, door een late penalty, gelijk.  Maar toch, ondanks de vele blessures staan elke keer andere jongens op. Ook mensen die nog nooit in het eerste hebben gevoetbald. Dat laat wel zien dat wij de laatste weken een hecht team hebben. Een team dat voor elkaar door het vuur gaat en hopelijk een prijs gaat pakken.”