Van Geffen wil met knaller vertrekken

HAAREN – Nemelaer gaat zondag als verrassende koploper (met al 19 verliespunten na 17 duels) de topper van de 1e klasse B in. Tegen het Haagse TAC’90, volgens hem de grote favoriet voor zondag, hoopt trainer Theo van Geffen op een nieuwe stunt.

“Wie voorafgaand aan het seizoen had gezegd dat wij medio maart bij de bovenste vijf zouden staan, was voor gek verklaard”, trapt Van Geffen zijn relaas af. Een handvol sterkhouders stopte bij het eerste elftal en de start was ook niet bepaald rooskleurig. “We stonden met drie punten uit vier wedstrijden en één gescoord doelpunt troosteloos ergens onderin. De 1-2 winst, uit bij TAC, zorgde voor de ommekeer. Alles viel toen op z’n plek. De groep werd weer een beetje voltallig en sindsdien hebben we het prima gedaan.”

Komend weekend treft Nemelaer met TAC’90 dus weer de club die vorig seizoen – door toedoen van de Haarenaren – via de nacompetitie degradeerde uit toen nog de hoofdklasse (inmiddels 4e divisie). “Een ploeg met veel individuele kwaliteit en ervaring op hoog niveau”, weet Van Geffen, die desondanks volop kansen ziet. “Ondanks de blessures binnen onze selectie ligt het strijdplan klaar en zullen de spelers proberen te laten zien dat het collectief voorop staat. Tel daarbij onze aanvallende kwaliteiten – we hebben de meeste doelpunten gemaakt in onze klasse – en een goed resultaat zou zomaar kunnen.”

Dak eraf
Van Geffen, die na dit seizoen naar competitiegenoot Erp vertrekt, hoopt met een knaller te vertrekken bij Nemelaer: “Nog negen finales, met de hoop dat we ons op de laatste speeldag bij de bovenste vier weten te plaatsen. Het nacompetitietoetje smaakte, ondanks dat het vorig jaar een andere afloop had verdiend, naar meer.”

Maar het publiek moet zondag vooral de grote winnaar zijn, vindt de coach: “Het sfeerteam, met Davy van Nemelaer 6 als grote aanjager, is al druk in voorbereiding. Geweldig toch? Dat leeft super sinds de flow vorig seizoen. En winst of verlies, we blijven sowieso bij de bovenste clubs staan. Zangertje in de kantine en het is toch wel feest bij ons. Ik hoop, als PSV’er, op een gelijkspel in Amsterdam en winst in Haaren, dan gaat bij ons het dak eraf.”

Foto: Jan Verhoeven