Weektopschutter: ‘Blij weer te spelen’

VUGHT – In de absolute nadagen van zijn carrière mag Guillermo le Couvreur nog een fraaie titel op zijn palmares bijschrijven. De 39-jarige spits van Real Lunet tekende zondag voor 4 van de 6 Vughtse treffers tegen CHC en is daarmee de regionale topscorer van deze week.

“Wat ik allemaal aan het doen ben op mijn oude dag?”, herhaalt Le Couvreur lachend onze openingsvraag. “Ik hou gewoon nog teveel van het spelletje. Blij dat ik weer speel, onder een trainer die het spel begrijpt. Ik voel me nog fit op deze leeftijd en dan is het mooi dat je dit soort wedstrijden kunt spelen in deze klasse.”

In de eerste competitiehelft was Le Couvreur niet honderd procent fit. “En er stond een trainer voor de groep die een ander de voorkeur gaf”, zo legt hij uit. “Sinds Serge (van der Linden, red.) er is, ben ik de vaste puntspeler. Ik kende hem al van onze gezamenlijke tijd bij BVV. Serge is een trainer die deze moeilijke groep toch weet te begeleiden en de goede richting op weet te duwen. Jammer dat hij er pas na de winterstop bij is gekomen.”

Geen rol van betekenis
Ondanks zijn 4 treffers speelt Le Couvreur geen rol van betekenis op de algehele regionale topscorersrangschikking. Zijn seizoenstotaal staat op 5, terwijl koploper Johnny de Nies er inmiddels al 23 binnen heeft geprikt. Zondag tekende de routinier alweer voor een hattrick namens vijfdeklasser RKVSC. Ook OJC-spits Dennis Knuiman pikte een goaltje mee en blijft op het vinkentouw zitten.

Bekijk onderstaand de top van het regionale topscorersklassement.
Klik verder om op onze Topscorers-pagina de volledige lijst te zien.

Topscorers per 20-3
Johnny de Nies RKVSC 23 +3
Dennis Knuiman OJC Rosmalen 19 +1
Brent de Wijs Nieuwkuijk 17
Martin de Laat Zwaluw VFC 15

Op onze speciale Topscorers-pagina een compleet overzicht van álle doelpuntenmakers van de clubs binnen de regio die wij volgen in seizoen 2022-2023.