Linksback van Engelen naar DBN’22

DEN BOSCH – “Er gaan nogal wat mensen weg bij Engelen, dus vertrek ik ook maar.” Relano Bouwmans, al jarenlang de vertrouwde linkervleugelverdediger van FC Engelen, verruilt komende zomer het paars-wit voor de oranje-groen-zwarte kleuren van competitiegenoot DBN’22. “Er is nogal wat gebeurt dit seizoen.”

Het ‘gerommel’, zoals Bouwmans het noemt, bij Engelen was voor de 23-jarige Bosschenaar reden genoeg om te verkassen. “We hebben een heel gezellig team, maar dat valt helaas uit elkaar. Na de wedstrijd staan we sowieso alleen met het eerste in de kantine, omdat het tweede bij ons is gestopt. Er is intern ook gezeik. We hoorden hoe dingen zijn gelopen en dat was genoeg voor mij om te gaan.”

De enige
Met Bouwmans vertrekken er meer basisspelers van Engelen, na het lopende voetbaljaar. Hij is vooralsnog wel de enige die naar DBN verkast. “
Eigenlijk gewoon voor de gezelligheid”, geeft hij als reden. “Ik ken er daar wel een aantal. Ze belden om op gesprek te komen en daarna was het snel rond. Ik heb een positief gesprek gehad met Ricardo (trainer Aguado, red.). Of ze een linksback zochten? Ik denk het. Ze wilden mij er in ieder geval graag bij hebben als versterking. Daarom heb ik voor DBN gekozen.”