Engelen presenteert drie nieuwelingen

ENGELEN – Na heel veel spelers te hebben zien vertrekken, kan FC Engelen nu ook de andere kant van de medaille tonen. Eerder werd al Yasin Uluman verwelkomd en daar zijn deze week nog drie andere namen bijgekomen.

Allereerst komt Baturhan Usta (foto rechts) na zes jaar terug naar Engelen. De inmiddels 25-jarige speler van het kampioenselftal van 2017 voetbalde de afgelopen jaren bij CITO in Oss, maar besloot na een goed gesprek met nieuwe Engelen-trainer Roy van Pinxteren terug te keren. “We hebben een vernieuwde, verjongde en enthousiaste talentvolle groep en dat belooft veel goeds”, zegt hij.

Beste buitenspeler
Sefa Ceylan is de tweede nieuwkomer. “Ik kom bij FC Engelen via connecties met spelers die volgend jaar bij de club gaan spelen”, luidt zijn commentaar. Ceylan komt van het vierde elftal van Baardwijk en wil zijn passie voor voetbal nieuw leven inblazen: “FC Engelen wordt serieus en professioneel aangepakt. Mijn ambitie is om de beste buitenspeler van de club en mogelijk zelfs van de hele competitie te worden. Daarnaast streef ik naar het kampioenschap.”

Sterker dan ooit
Tot slot – voorlopig althans – is Joey Rutteman (foto links), centraal op het middenveld of op de vleugel inzetbaar, gepresenteerd als nieuwe speler van Engelen 1. Hij zegt een tijdje zoekende te zijn geweest naar een passende club. “Ik heb vroeger moeten stoppen in de jeugdopleiding bij een bekende BVO (Willem II, red.) door blessureleed. Inmiddels ben ik hard op weg om sterker dan ooit terug te keren op het voetbalveld.”