Vijf nieuwe spelers voor FC Den Bosch

DEN BOSCH – Het amateurvoetbal zit nog in de allerlaatste fase van seizoen 2022-2023, maar in stadion De Vliert zijn de pijlen allang weer gericht op de nieuwe jaargang. Er zijn vijf nieuwe spelers vastgelegd, waaronder drie middenvelders. Allemaal jonge, talentvolle spelers, van wie vier de Nederlandse nationaliteit hebben.

Manager voetbalzaken Yousuf Sajjad liet dat optekenen in een nieuwsbrief, waarin ‘opbouwen’ het toverwoord is. Ondanks dat het budget voor komend seizoen hetzelfde blijft, hoopt de club te kunnen doorontwikkelen, na de voorlaatste plek waarop het onlangs eindigde.

De vijf nieuwe spelers waarmee Den Bosch rond is, worden de komende weken één voor één bekendgemaakt. Er is niet alleen naar de voetbalcapaciteiten gekeken, maar ook naar het karakter, maakt Sajjad duidelijk. De manager verwacht dat Danny Verbeek gewoon “met hernieuwd vertrouwen en frisse zin aan het nieuwe seizoen begint. In zijn teleurstelling over het afgelopen seizoen is Danny gaan twijfelen over zijn toekomst. Inmiddels denkt hij daar genuanceerder over.”

Nieuwe gezichten
Niet alleen binnen de selectie zijn er verschuivingen. William van Overbeek wordt fulltime assistent-trainer bij het eerste elftal, Marc Höcher schuift ook door vanuit de jeugd naar FC Den Bosch 1 en Daan Guldemond wordt fulltime videodata-analist. Bij de jeugd zijn onder meer Anthony Lurling en Fatah Hadouir (als assistent) nieuwe gezichten.

FC Den Bosch start eerder met het nieuwe seizoen dan gebruikelijk. De spelers genieten momenteel niet van zes, maar vier weken vakantie, om zich daarna zo optimaal mogelijk op te maken voor de competitie. Op maandag 19 juni start de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarin de club gaat oefenen tegen tegenstanders uit Nederland en Duitsland.