Real Lunet ziet karrevracht vertrekken

VUGHT – Hoewel het qua voetballen even rustig is, gebeurt er deze zomer van alles bij Real Lunet. De naar de 3e klasse gedegradeerde Vughtenaren zien een karrevracht aan spelers vertrekken en krijgen er ook weer een elftal voor terug. Voor Hanky Leatemia, de opvolger van interim-trainer Serge van der Linden die over komt van Spero, de taak om er een team van te smeden.

Maar liefst 23 spelers zien ze niet meer terug bij Real. Danny Nguyen heeft met aanvoerder Mo Makhlouf en Faysal el Gharmati een vriendenteam opgericht bij BVV, doelman Jay Verstappen is ingelijfd door Nivo Sparta, Chamel Ramadan gaat naar het RKVSC van Marco van Loon en ook Dangelo Francisca (LSV), Moaad El Bazzaz (WSC), Jawad el Ouansaidi (België), Franklin Garlo (SC ‘t Zand), Kcun Jesus Yung (OVV’67), Abdessamad Belhaj (BES), Toufik Belhaj en Oussama Ait Lachen (Gestel) hebben een nieuwe club gevonden.

Cemsu Kartel, Naoufal Zaaguigui en Zakaria Boussihmad vertrekken eveneens, maar hun nieuwe bestemming is niet bekend. Jeremy de Fretes, Irey Sadal (samen op bovenstaande foto) en Mehmet Alp stoppen wegens aanhoudende blessures bij de selectie. Jalal Boujamaa en Murat Dogan zouden ook vertrekken, maar kwamen toch terug op die beslissing. Serge van der Linden treedt tot slot terug als interim-trainer, maar blijft betrokken op technisch vlak.

Aangetrokken
Om het eerste elftal weer aan te vullen zijn Dennis van der Luyt (CHC), Robert Osipjan (SC ‘t Zand), Samsudin Shakir Tuhares (WSC), Marino Haumahu (DBN’22), Youssef Tajrasti (SV TOP), Isam Gorong (OJC JO19), Samir Boujamaa (DBN’22 zaterdag), Michee Shilonga (DBN’22 O23), Melvin Zimmerman (OVC’26), Djelany Balm (Zwaluw VFC) en Marlow Bacha (Zwaluw VFC JO19) aangetrokken.

Leatemia weet dat het weer start op 6 augustus en zegt zin te hebben in zijn nieuwe club en de nieuwe uitdaging. “Maar ik ben nu niet bewust bezig met Real of überhaupt het voetbal. Heel m’n leven stond na de competitie in het teken daarvan. Voorbereiding, oefenprogramma, selectie, enzovoorts. Nu eerst leuke dingen doen buiten het voetbal.”

Foto: Gerald van Zanten