Midweekoverzicht: scoren tegen pupillen

DEN BOSCH – Op deze dinsdagavond werden er, tussen de poulefase van de beker door, nog een behoorlijk aantal oefenwedstrijden afgewerkt. Schijndel tegen Zwaluw, Avanti tegen Den Dungen en Hedel tegen Nivo Sparta 2 gingen niet door, maar toch konden wij de opvallendheden van nog zeven resterende vriendschappelijke duels ophalen.

Te beginnen met 4e divisionist Nemelaer, die eigenlijk zou spelen tegen vierdeklasser (!) DVG, maar last-minute toch nog tegen eersteklasser SC ‘t Zand oefende. In Tilburg was het bij rust al 3-3, wat later ook de eindstand was. Joeri Vugts (2) en Giel van de Ven scoorden. Opnieuw verloor Haarsteeg – waar de nieuwe hoofdtrainer Jelle Hakkert nog flink aan het schuiven is binnen zijn selectie – en won Helvoirt ruim van een competitiegenoot: 1-6. Jibbe de Wijs scoorde in beide doelen, voor Helvoirt waren Rico de Laat (2), Max Verbeek, Max Meijer en Marcus Smarius trefzeker. Niels Verhoeven zag zijn voorzet door De Wijs binnengewerkt worden.

Op los scoren
Er was ook een 6-1 zege voor RKDVC, wat er deze voorbereiding nog steeds op los scoort. Tegen RFC (4e klasse zaterdag) was het trio Simon van der Werff, Ingmar Voorhaar en Colin Smits ieder goed voor twee doelpunten. DBN’22 verloor met 2-5 van Jong OJC, waarvoor jeugdexponenten Quincy van Esch (2), Derek Gosselin, Ralf van der Plas en Maikel van Os het net vonden. Bij rust was het al 0-4, maar na de thee legde uitgerekend DBN-aanvoerder (en OJC-jeugdtrainer) Bas van Zeelst er twee binnen tegen het elftal waarvan hij nagenoeg alle spelers enkele jaren geleden nog onder zijn hoede had.

Complimenten
ODC – Nieuwkuijk eindigde in 2-2. Brent de Wijs en Ryan van Buul scoorden voor de bezoekers, Sjoerd van Lokven en Teun Timmermans namens ODC. De Boxtelse aanvoerder had in het slot ook nog de winnende op zijn schoen, maar hij faalde vanaf elf meter. RKKSV – BLC eindigde ook gelijk (1-1, Job van der Plas en Max Opsteeg), Boxtel verloor van het tweede elftal van HVCH (1-3, eigen doelpunt HVCH) en de ingelaste oefenwedstrijd tussen RKVSC en Lekvogels eindigde in 3-2 (Chamel Ramadan (2) en Houssain el Barnichi).

Tot slot ging Nooit Gedacht met 4-0 onderuit bij DAW Schaijk. “Tegen een top tweedeklasser, door twee standaardsituaties en een lullige fout achterin”, vat Nooit Gedacht-trainer Henry van der Linden samen. “De complimenten voor ons spel en de vier gecreëerde kansen deden me goed.”

Donderdag hebben we (mocht het niet worden afgelast) met EVVC – Alem en Maliskamp – Avesteyn nog twee potjes op het programma staan. Alle overige clubs maken zich alvast op voor het weekend, waarin weer vooral volop gebekerd gaat worden. Daarover snel meer in ‘Bijna weekend’.

Foto: Gerald van Zanten