Elf vragen aan… Bert Coppens

KRUISSTRAAT – Al jarenlang is Bert Coppens een van de doorgaans betrouwbare verdedigers van vierdeklasser RKKSV. Hij vertelt over retroshirtjes uit de jaren 80, strippers voor de hoteldeur, anderhalf jaar uit de running zijn en een twijfelaar.

 • Naam: Bert Coppens.
 • Geboren: 4 april 1997 in Rosmalen.
 • Club(s): OJC en RKKSV.
 • Positie: Inmiddels heb ik alle posities in de achterhoede wel eens gehad.
 • Dagelijks leven: Ik woon samen met mijn vriendin in Rosmalen, werk in de Kruisstraat bij De Groot Bewerkingsmachines en in mijn vrije tijd sport ik, ga ik graag het terras op en zo nu en dan ga ik naar een festival.
 1. Sterkste/zwakste punt: Waar moet ik beginnen? Laten we gaan voor mijn zwakke linkse been. Sterkste punt is denk ik mijn inzet.
 2. Kunst- of natuurgras: Mijn voorkeur gaat uit naar een mooi natuurgrasveld. Bij ons op de Kruisstraat hebben we die ook alleen maar, maar helaas zijn ze niet altijd in de beste staat door de vele teams die er op trainen. Als er op den duur een kunstgrasveld bij zou kunnen komen, zou dat wel een mooie verbetering zijn voor de club.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart, lekker simpel.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het nieuwe uittenue van de Kruisstraat is een hele vooruitgang, aangezien we een paar jaar geleden nog met retroshirtjes uit de jaren 80 speelden. Bij een sportpark is ook de kantine een belangrijke factor. Daarom kies ik voor het complex van Nulandia. Daar hebben we leuke wedstrijden gespeeld en de sfeer in de kantine was altijd goed. Zonde dat we niet meer tegen ze spelen in de competitie.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat zijn er veel, maar het kampioenschap in mijn eerste jaar bij RKKSV steekt er toch wel bovenuit.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het afscheuren van mijn kruisband. Het was eigenlijk mijn eerste echte blessure en ik was direct anderhalf jaar uit de running.
 7. Opvallendste teamgenoot: Jeffrey ‘Jefke’ van Laarhoven. Helaas is hij sinds een paar jaar geen speler meer, maar nog wel bij het team betrokken in de rol van assistent-trainer. Als spits hield hij met gemak twee centrale verdedigers bezig, in discotheek Sala Gold (Malaga, Spanje, red.) kende hij geen enkele moeite om een heel team bezig te houden.
 8. Voetbalhumor: Een van onze andere assistent-trainers werd tijdens het trainingskamp van vorig seizoen gebeld; er stonden twee strippers voor de hoteldeur. Volgens mij twijfelt hij tot de dag van vandaag nog of hij ze zelf besteld had, of dat het een grap was van een van de spelers.
 9. Wat wil je nog bereiken: Promotie naar de 3e klasse met RKKSV. Vorig jaar mochten we al kort deelnemen aan de nacompetitie en ik denk dat we dit seizoen weer wat sterker zijn geworden, dus we gaan zien wat het brengt.
 10. Beste speler uit de regio: Bram Nijhoff in het shirt van de Kruisstraat. Hij twijfelt al jaren om naar ons toe te komen, maar hij is er niet zeker van of hij de gezelligheid van onze kantine wel aan kan.
 11. Opvallendste regioclub: In mijn ogen is dat FC Engelen. Door het seizoen heen kwamen er veel berichten naar buiten, van zowel de trainer als spelers die zouden gaan vertrekken, maar toch promoveerden ze naar de 2e klasse. Benieuwd hoe zij het dit seizoen gaan doen.
Foto: Gonnie Helfrich