Bijna weekend: met drie échte derby’s

DEN BOSCH – We staan alweer voor de tweede speelronde, waarin vooral een drietal derby’s in het oog springen. In Schijndel, Geffen en Drunen zal het er waarschijnlijk nog net een beetje fanatieker aan toe gaan dan op de andere regionale velden.

Vrijdagavond maakt FC Den Bosch de reis naar Groningen, ontvangt FCK/De Hommel promovendus ZVV Kroeven en reist ZVS/Bodemflex naar Lichtenvoorde voor het treffen met LZV/Kuypers.

In het zaterdagvoetbal gaat Nivo Sparta, dat vorige week 2-2 speelde tegen Roda Boys, voor de eerste zege van het seizoen. Het Utrechtse Houten komt naar de Watertoren. BLC ontvangt Sparta’30, wat een week geleden eveneens wist te winnen, en Jan van Arckel gaat morgen dan toch écht debuteren als zaterdagclub. En wel met een thuisduel tegen BES/De Valk. Vlijmense Boys ontvangt het zaterdagteam van Margriet.

Pikant treffen
OJC Rosmalen speelt wederom op zaterdag, in Hoornaar tegen SteDoCo. In de voorbereiding waren de Zuid-Hollanders nog nipt met 1-2 te sterk. Voor Nemelaer wacht zondag een pikant treffen; namelijk bij Kruisland, de club die vorig seizoen de titel van de 1e klasse C voor de neus van Nemelaer wegkaapte.

CHC zal tegen SVSSS de goede competitiestart willen voortzetten en FC Engelen wacht een treffen met medepromovendus Bavel, die ook met een zware nederlaag begon. Emplina en Zwaluw VFC zijn zondag vrij, maar spelen dinsdag wel vriendschappelijk tegen elkaar.


Schijndelse derby
In Schijndel maakt men zich op voor dé derby. De derde alweer, binnen een maand tijd. Hoewel Avanti’31 met 2-0 voorstaat in de onderlinge ontmoetingen (vriendschappelijk en beker), gaat Schijndel wel met één competitiepunt voorsprong de derby in. In de 3e klasse C ontvangt EVVC Helvoirt. Beide ploegen zijn gestart met een zege. Kan EVVC, na Real Lunet, ook de andere degradant uit de 2e klasse pootje lichten of zet Helvoirt z’n goede reeks voort?

Drie en nul punten
Nog twee andere échte derby’s in deze speelronde: Nieuwkuijk gaat op bezoek bij RKDVC (waarop we vooruitblikken met de Drunense trainers) en Nooit Gedacht ontvangt Nulandia. Verder zijn SCG’18 – Alem en DBN’22 – Den Dungen duels waarbij de een drie punten heeft en de ander nog op nul staat. Ook zijn er twee wedstrijden tussen clubs die nog puntloos zijn: Haarsteeg tegen Margriet en DSC tegen Real Lunet.


Eerste punten

In 4D reist de verrassende koploper Essche Boys af naar BVV, dat de eerste wedstrijd eveneens won. Daarnaast staan met RKKSV en Wilhelmina twee clubs tegenover elkaar waarbij de een teleurstellend en de ander goed is gestart. BMC (uit tegen Elshout) en ODC (bij Buren) gaan op jacht naar de tweede zege, terwijl RKVSC en Maliskamp juist zijn begonnen met een nederlaag en dus – tegen elkaar – op jacht gaan naar de eerste punt(en).

In de 5e klasse ontvangt Hedel Ophemert, wat nu pas aan de competitie begint, terwijl Boxtel tegen SVSOS op zoek gaat naar eerherstel. Irene ontvangt NLC’03 uit Lith.


WEEKENDPROGRAMMA

vrijdag 29 september
1eD:   FC Groningen – FC Den Bosch  
Ere:   FCK/De Hommel – ZVV Kroeven  
1eD:   LZV/Kuypers – ZVS/Bodemflex  

zaterdag 30 september
3eD:  SteDoCo – OJC Rosmalen  
2G:   Nivo Sparta – SV Houten  
3D:   BLC – Sparta’30  
4G:   Jan van Arckel – BES/De Valk  
4G:   Vlijmense Boys – Margriet  
4H:   NOAD’32 – Well  

zondag 1 oktober
4eD:   SC Kruisland – Nemelaer  
2C:   CHC – SVSSS  
2C:   Bavel – FC Engelen  
2E:   Schijndel – Avanti’31  

3C:   DBN’22 – Den Dungen  
3C:   DSC – Real Lunet  
3C:   EVVC – Helvoirt  
3C:   Haarsteeg – Margriet  
3C:   Nooit Gedacht – Nulandia  
3C:   RKDVC – Nieuwkuijk  
3C:   SCG’18 – Alem  

4D:   SC Elshout – BMC  
4D:   BVV – Essche Boys  
4D:   Buren – ODC  
4D:   RKKSV – Wilhelmina  
4D:   RKVSC – Maliskamp  
4I:   FC Schadewijk – WEC  

5C:   Hedel – Ophemert  
5D:   Boxtel – SVSOS  
5F:   Irene – NLC’03  

Foto’s: Cees van Raaij | Arjan van Dongen | Jan Verhoeven