Uitdaging genoeg voor nieuw trainersduo

DRUNEN – Bij RKDVC zwaait voormalig assistent Jasper Koole, samen met compagnon Stijn Brokx, dit seizoen de scepter over de selectie. Onder begeleiding van Edwin van Wijk mogen de twee talentvolle trainers proeven aan het echte werk. Na de verloren seizoenopening wacht hen zondag al meteen een derby.

De bedoeling was eigenlijk dat het duo de boel pas na dit seizoen zou overnemen. “Stijn is bezig met zijn UEFA-B, waar zijn focus merendeels ligt”, legt Koole uit. “Daarnaast vervult hij de assistentenrol naast mij. Met deze constructie is een en ander dus versneld ingezet. Edwin blijft eindverantwoordelijk en mentor, maar wij hebben met z’n tweeën de handschoen opgepakt.”

Brokx komt over van de JO19-1, Koole was drie jaar assistent bij het eerste. “Wij zijn relatief onervaren trainers, ‘jonge’ jongens van de club, maar krijgen van RKDVC – wat niet alleen spelers, maar ook trainers wil opleiden voor het eerste – deze unieke kans.”

Dominant voetbal
In de 3e klasse C worden de twee wekelijks uitgedaagd. Zo was er afgelopen zondag meteen al een 3-1 nederlaag tegen Helvoirt. “Was lekker geweest als we gelijk drie punten hadden kunnen bijschrijven, maar de uitslag is eigenlijk het enige wat tegenviel. Voetballend waren we 75 minuten de bovenliggende partij. De tegenstander barstte van ervaring en speelt al jaren samen, maar we speelden dominant voetbal en creëerden genoeg kansen. Nu nog leren om daar zorgvuldiger mee om te springen.”

Randje van promotie
Hopelijk voor Koolen en Brokx gaat de bal komend weekend makkelijker het net in, als alweer de volgende clash (met buurman Nieuwkuijk) wacht. “Een tegenstander waar wij – net als iedereen in onze competitie – het de afgelopen jaren enorm lastig mee hadden. Nieuwkuijk heeft een hechte groep, die weet wat ze aan elkaar hebben. Niet voor niks stonden ze afgelopen jaar op het randje van promotie. Het voetbal wat we tegen Helvoirt lieten zien, willen we zondag tijdens onze eerste thuiswedstrijd een vervolg geven. Hopelijk ditmaal wél met het bijbehorende resultaat.”

Foto: Sluipschuttermedia