Elf vragen aan… Kevin Brands

DEN BOSCH – Hij voetbalde over de hele wereld, maar keerde voor de nadagen van zijn carrière terug naar zijn roots. Na OJC Rosmalen voetbalt de in De Groote Wielen woonachtige Kevin Brands, inmiddels 35, dit seizoen bij CHC.

 • Naam: Kevin Brands, vernoemd naar Kevin Keegan.
 • Geboren: 28 maart 1988 in Waalwijk.
 • Club(s): RKC Waalwijk, FC Den Bosch, AZ, Telstar, Willem II, FC Volendam, NAC Breda, Go Ahead Eagles, Samsunspor, Almere City, Bali United, VVSB, Lampang FC, Chiangmai United, OJC Rosmalen en nu CHC.
 • Positie: Alle posities op het middenveld.
 • Dagelijks leven: Ik werk bij SEG, Sports Entertainment Group, en ben verliefd.
 1. Sterkste/zwakste punt: Ik moet het hebben van mijn techniek en overzicht, niet van verdedigend koppen.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras, daar spelen we bij CHC ook op.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik speel op Adidas X, de kleur is afhankelijk van wat Adidas me stuurt, haha. Momenteel is het wit-zwart-groen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het tenue is uiteraard dat van CHC. Ik hou van tenues in één kleur, helemaal wit of helemaal zwart. OJC heeft voor een amateurclub een heel mooi sportpark.
 5. Mooiste voetbalmoment: Die heb ik wel een paar. Van spelen in alle grote stadions van Nederland in de eredivisie, maar ook voetballen in Turkije en Azië voor soms wel 60.000 man publiek.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: In de laatste seconde de bal net langs de paal schieten in de finale van de play-offs tussen Willem II en NAC.
 7. Opvallendste teamgenoot: Niels Mulder van OJC. Haha, echt de gekste dingen met hem meegemaakt. Neem het trainingskamp in Benidorm. Ik heb in drie dagen tijd pak hem beet vier uur kunnen slapen, aangezien Niels mijn kamergenoot was. Geweldige gozer.
 8. Voetbalhumor: Ik heb ooit bij Willem II meegemaakt dat Danny Guijt een tandenborstel van een teamgenoot – weet even niet meer wie – door zijn reet haalde en netjes terug in het toilettasje stopte.
 9. Wat wil je nog bereiken: Als voetballer heb ik buiten CHC geen ambities meer, al wil ik natuurlijk het maximaal haalbare met CHC bereiken. Buiten het voetbal hoop ik wel nog stappen te maken in de voetbalwereld.
 10. Beste speler uit de regio: Ik speel nu een aantal weken met Wesley Meeuwsen en wist natuurlijk dat het een hele goede speler is, maar ik vind hem echt een geweldige spits. Verder vind ik René Geerts iemand die niet de credits krijgt die hij verdient. Geweldige speler aan de bal en werkt altijd keihard voor het team. Younes Hadouir is natuurlijk ook een topper.
 11. Opvallendste regioclub: Ik vind onszelf het meest opvallend. Als je ziet wat we dit jaar naar ons toe hebben kunnen trekken aan spelers, in combinatie met de uitstekende voetballers die er al speelden… Dan heeft de leiding van CHC het toch uitstekend gedaan. Ook vind ik Hedel natuurlijk opvallend, met Fatah Hadouir als coach en Younes als aanwinst. Daar is natuurlijk wel kwaliteit naar de club gekomen.
Foto’s: Thijs Meeuwsen