Elf vragen aan… Don Bolsius

DEN BOSCH – Bij FC Den Bosch lukte het Don Bolsius niet helemaal om écht door te breken. Het voormalig talent uit Rosmalen koos voor een buitenlands avontuur en leeft al enkele jaren zijn voetbaldroom in Italië. 073voetbal legde contact.

 • Naam: Don Bolsius, met de bijnamen Donaldinho, Snarrowtje en Gosé.
 • Geboren: 29 november 1998 in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.
 • Club(s): CHC, OJC, FC Den Bosch, Kozakken Boys, weer Den Bosch en de laatste jaren Fermana, Campobasso, Fidelis Andria en Benevento in Italië.
 • Positie: Het liefst linksbuiten, maar ik kan ook spelen op 7, 9 of 10.
 • Dagelijks leven: Ik woon sinds afgelopen zomer in het centrum van Benevento, ben verliefd – in een relatie – en in mijn vrije tijd ga ik graag gamen, lezen, afspreken met vrienden, mediteren, uitgebreid koken en tijd doorbrengen met familie.

 1. Sterkste/zwakste punt: Op het veld moet ik het hebben van mijn snelheid, creativiteit en techniek. Buiten het veld ben ik empathisch en humoristisch.
 2. Kunst- of natuurgras: Goed natuurgras, anders kunstgras. Alles beter dan een knollentuin, maar op een goed grasveld kan het beste voetbalspel gespeeld worden.
 3. Kleur voetbalschoenen: Alles behalve zwart, wit of een felle kleur. Zwart is voor verdedigers, niet voor een creatieve speler.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het thuistenue van FC Den Bosch en het stadion van Bari Calcio. Dat is echt het mooiste waar ik in gespeeld heb.
 5. Mooiste voetbalmoment: Twee keer scoren in een van de laatste beslissende wedstrijden in een moeilijk seizoen voor het team vorig jaar.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Dat we uiteindelijk tóch degradeerden afgelopen seizoen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Heel veel opvallende of toffe teamgenoten zijn uiteindelijk tot vrienden uitgegroeid. Een daarvan is Max Kappen, die ik al vanaf de E’tjes bij OJC ken en waarmee ik zelfs nog bij FC Den Bosch samen heb gespeeld. Jean-Claude van Aanholt was ook altijd de smaakmaker in de kleedkamer.
 8. Voetbalhumor: “Hij niet.”
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik wil de beste versie van mezelf zijn en een goede broer, zoon, vriend en uiteindelijk echtgenoot worden. Verder mijn ouders de investeringen in mij, die zij vroeger hebben gedaan, terugbetalen. Ik wil ze trots maken met wat ik doe en energie en tijd teruggeven aan ze.
 10. Beste speler uit de regio: Ringo Meerveld, waar ik nog mee samen heb gespeeld bij FC Den Bosch. Die was op jonge leeftijd al heel erg volwassenen in zijn spel en nog belangrijker: een fantastisch persoon, die hard voor zijn doelen werkt en ook nog gevoel voor humor heeft.
 11. Opvallendste regioclub: Ze zijn het seizoen slecht gestart, maar ik heb veel vertrouwen in OJC Rosmalen, die met een ‘vriendenteam’ veel kwaliteit en teamgeest hebben, met sterkmakers zoals Daan van Tooren, Max Kappen en Niels Mulder.
  Wij willen zelf promoveren naar de Serie B. Wordt lastig, want het niveau van de andere teams is ook hoog, maar ik heb er vertrouwen in dat we het goed gaan doen met Benevento.