Elf vragen aan… Mark Ruijssenaars

NULAND – Kenners typeren Mark Ruijssenaars (26) als een onopvallende alleskunner, die je pas mist in je team wanneer hij niet meedoet. De middenvelder van Nulandia voetbalt, vrij geruisloos, al heel wat jaartjes zijn wedstrijden mee bij Nulandia 1. Tijd om hem eens uit te lichten in onze wekelijkse rubriek.

 • Naam: Mark Ruijssenaars.
 • Geboren: 29 april 1997.
 • Club(s): Nulandia.
 • Positie: Ergens op het middenveld. Liever wat meer aanvallend dan verdedigend.
 • Dagelijks leven: Ik woon sinds anderhalf jaar samen met mijn vrouw Jessica in Geffen en werk als jurist bij OMO in Tilburg. Naast het voetballen ga ik graag met mijn vrienden naar de kroeg of op stap en regelmatig een potje padellen.
 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is mijn loopvermogen, maar dat je bij voetbal ook je linkervoet mag gebruiken, moet ik nog leren.
 2. Kunst- of natuurgras: Allebei prima als de kwaliteit goed is. Bij Nulandia spelen we op een oud (en versleten) kunstgrasveld, maar als het goed is ligt er volgend seizoen een mooie nieuwe mat.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart, past ook goed bij ons tenue.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is uiteraard van Nulandia. Bij een sportpark staat voor mij de kantine toch wel centraal. Bij ons in de kantine is het altijd gezellig. Maar om ook eens een andere club te noemen, ga ik voor RKKSV. Als we daar moesten spelen, hadden we naderhand altijd mooie avonden in de kantine van de Kruisstraat.
 5. Mooiste voetbalmoment: Zonder twijfel het kampioenschap met Nulandia. Dat hele seizoen was fantastisch, maar het feest na de kampioenswedstrijd was het absolute hoogtepunt. Iedereen straalbezopen en de dag erna was het gewoon opnieuw feest. Geweldige dagen.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Kan ik zo gauw niet bedenken.
 7. Opvallendste teamgenoot: Sam Lemstra. De onzin die hij elke week uitkraamt, is hier niet te beschrijven.
 8. Voetbalhumor: Toen bekend werd dat Gio (Giovanni Henskens, red.) onze nieuwe trainer werd, hadden wij online gezien dat hij een eigen winkel voor vrouwenkleding heeft en daarvoor filmpjes opneemt waarin hij nieuwe vrouwenkleding aanprijst. Toen we een middag op het terras in Rosmalen zaten, kwam na een aantal biertjes het idee om bij een willekeurige kledingwinkel ook zo’n filmpje op te nemen, met uiteraard Sam in de hoofdrol. Gelukkig kon de trainer ook lachen om de geniale beelden.
 9. Wat wil je nog bereiken: Blessurevrij blijven en lekker voetballen bij Nulandia.
 10. Beste speler uit de regio: Hier noem ik er graag twee: Gijs Kerkhof en Wessel Smits. De jonkies van ons team, maar nu al hele goede voetballers. Die kunnen de komende jaren alleen nog maar beter worden en bovendien ook gewoon twee geweldige gasten.
 11. Opvallendste regioclub: Nieuwkuijk. Ik kende ze voor dit seizoen eigenlijk niet, maar ze staan op dit moment knap bovenaan in onze competitie. Ook wij zijn redelijk gestart en waren tot vorige week nog ongeslagen. Hopelijk kunnen we die lijn morgen weer oppakken tegen Alem.