Vos hoopt op beloning voor Haarsteeg

HAARSTEEG – Na de klinkende 0-3 overwinning op rivaal Nieuwkuijk gaat Haarsteeg zowaar aan kop in de 3e klasse C. Zondag nog ‘even’ winnen van een andere buurman, RKDVC, en de eerste periode zou zomaar een prooi kunnen zijn voor de blauwhemden. We spraken erover met schier onverwoestbare middenvelder Okke Vos (22).

De ruime zege bij het de laatste seizoenen zo goed presterende Nieuwkuijk verbaasde Vos ook enigszins, geeft hij toe. “Ik denk dat 11-11 bij ons iets beter was gevallen dan bij hen”, glimlacht hij. “Voorgaande jaren verloren wij vooral op inzet, maar dit keer waren wij feller dan Kuijk en wonnen we eindelijk een keer.”

Haarsteeg gaat voor de periode, maar al zijn geld durft Vos daar niet op te zetten. “RKDVC blijft lastig”, dekt hij zich in. “Al hebben ze wel een wisselvallig begin van de competitie. Daarnaast zijn we afhankelijk van de concurrentie. Eerst zelf er maar eens voor zorgen dat we winnen, dan afwachten wat EVVC doet. We hebben evenveel punten en het doelsaldo zit superdicht bij elkaar. Allebei +7, maar wij hebben 1 doelpunt meer gemaakt.”

Vorig jaar wel anders
Met de komst van nieuwe trainer Jelle Hakkert is het team van Haarsteeg op een aantal plaatsen gewijzigd. “Paar van de Onder 23 doorgestroomd, Rens van Mourik en Jeroen Vissers bijvoorbeeld. Die jongens doen het heel goed. De selectie is breder, iedere week verandert er wel wat aan de basis. Voor mij is het ook iedere keer afwachten of ik mag starten. Dat was vorig jaar wel anders. Toen was ik wel zeker van mijn plek, tot aan mijn blessure dan. Helaas was ik een half jaar uit de roulatie, maar sinds de start van dit seizoen kan ik weer volledige wedstrijden spelen.”

Bij Haarsteeg zit men in een flow, die van Vos nog wel even door mag gaan. “Iedereen voert zijn taken uit en tot nu toe valt alles op zijn plek. Dat dwing je natuurlijk af, maar vorig jaar viel het nog wel eens de andere kant op. Jammer dat we de eerste wedstrijd verloren (1-0 bij Den Dungen, red.), maar daarna hebben we een aardige reeks neergezet. Nu dus proberen door te pakken, met hopelijk zondag een beloning.”

Foto: Arjan van Dongen