Elf vragen aan… Max Opsteeg

DEN BOSCH – Vorig jaar kwam Max Opsteeg van het tweede elftal van Nivo Sparta over naar BLC 1. Hij maakte er (met 13 competitiedoelpunten) zijn naam als goalgetter direct waar. Dit seizoen zal hij dat aantal ongetwijfeld willen overstijgen.

 • Naam: Max Opsteeg.
 • Geboren: 14 december 2000 in het ziekenhuis in Tiel.
 • Club(s): v.v. Opijnen (nu DSS’14), Nivo Sparta, NEC, GRC’14, weer Nivo Sparta en sinds vorig seizoen BLC.
 • Positie: Spits.
 • Dagelijks leven: Ik woon op mezelf in Nijmegen, studeer aan de HAN en loop op moment stage bij het voetbalblad PANNA! Magazine.
 1. Sterkste/zwakste punt: Het sterkst is mijn scorend vermogen, zwak mijn linkerbeen.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst een goed natuurgrasveld, maar de meeste amateurclubs beschikken daar niet over, dus dan maar een nieuw kunstgrasveld. Wij spelen bij BLC op een verouderd kunstgrasveld, dat is zeker ook niet alles.
 3. Kleur voetbalschoenen: Lekker saai, zwart.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het tenue van DSS’14 is prachtig rood-groen-zwart en het mooiste hoofdveld heeft Nemelaer. De tribune en kantine liggen daar naast een mooi grasveld. Nivo Sparta heeft ook een mooi, nieuw complex.
 5. Mooiste voetbalmoment: De winnende goal die ik bij NEC, met de O19, van grote afstand binnenschoot in de uitwedstrijd bij MVV.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Dat was dit seizoen, denk ik. Uit bij Heukelum miste ik twee penalty’s in een wedstrijd. Gelukkig wonnen we wel.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat kan er maar een zijn; Paul van den Elzen. Je kan elke zondag zijn hele zaterdagavond terugkijken in onze team-groepsapp. Ook heeft ie een keer op Super Saturday een lamp in de kantine kapot gekopt.
 8. Voetbalhumor: Bij Nivo Sparta moest Iain Brands pingpongballen koppen. De eerste drie waren inderdaad pingpongballen, maar de vierde was een ei, wat kapot kletste op z’n hoofd. Daar zijn ook nog beelden van.
 9. Wat wil je nog bereiken: Op moment zit ik op mijn plek bij BLC, maar in de toekomst zou ik nog wel een keer een stap omhoog willen maken. Buiten het voetbal hoop ik volgend jaar af te studeren.
 10. Beste speler uit de regio: Bij Nivo speelde ik samen met Frenk Schaap. Goede speler, die ontzettend fit is. Bij mijn eigen elftal valt Rogier Noordman op. Hij is misschien niet de beste voetballer bij ons, maar wel de belangrijkste. Zorgt voor erg veel rust in de achterhoede.
 11. Opvallendste regioclub: Dat vind ik toch wel Nemelaer. Staan op dit moment in de middenmoot in de 4e divisie, heel knap.