Elf vragen aan… Stan van Rooij

SINT-MICHIELSGESTEL – Het scorend vermogen zit de laatste weken even in een dipje, maar Stan van Rooij is ook wanneer hij het net wat minder vaak laat bollen zonder twijfel het aanspeelpunt in de formatie van SCG’18 1. Morgen speelt hij tegen DBN’22, vandaag beantwoordt ie eerst nog onze vragen.

 • Naam: Stan van Rooij.
 • Geboren: 3 mei 2001 in Den Bosch.
 • Club(s): SCG’18. Voorheen speelde ik in de mooie gele kleuren van RKVV Sint Michielsgestel en ik heb ook een paar jaar in de jeugd van zaalvoetbalclub ZVS meegespeeld.
 • Positie: Spits, maar heb ook een aantal jaar gekeept in de onder 17 en 19.
 • Dagelijks leven: Ik woon al heel m’n leven in Sint Michielsgestel, werk fulltime bij STM-Elektro in Schijndel en verder heb ik als hobby’s padellen en darten.
 1. Sterkste/zwakste punt: Sterk is mijn balvastheid en scorend vermogen. Zwak zijn de snelheid en de zaterdagavond.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst een strakke grasmat, maar een nieuw kunstgrasveld vind ik ook heerlijk. Bij Gestel ligt op het hoofdveld al wat ouder kunstgras en daar hoor ik de meeste voorstoppers iedere wedstrijd over klagen.
 3. Kleur voetbalschoenen: Vroeger had ik altijd felle kleuren, maar ik ben overgestapt naar zwarte schoenen. Lekker simpel en altijd goed.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue vind ik ons eigen uitshirt en ook het sportpark van SCG vind ik het mooiste in de regio, met de mooie tribune en de dijken om het hoofdveld. Maar buiten Gestel om vind ik dat Avanti ook een mooi sportpark heeft. Vooral met de nieuwe kantine ziet het er erg mooi uit daar.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat we in de JO19 kampioen werden en een week later ook nog eens met penalty’s de beker wonnen. Dat gebeurt niet vaak.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: We hadden in de kwartfinale van de beker een penaltyreeks en ik zei toen heel stoer: laat de belangrijkste maar voor mij over. Maar vervolgens schoot ik hem zó slecht in, dat de keeper hem zo kon oprapen. Gelukkig schoot hun speler zijn penalty ook wijd mis, dus had het geen gevolgen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat kan er maar een zijn en dat is Absolom Odongo. Wanneer er een paar Desperados in zitten, is hij niet meer te stoppen en gooit ie al zijn dansmoves in de strijd om menig vrouw in de kantine te versieren.
 8. Voetbalhumor: Sten van Vessem vertelde in het begin van het seizoen dat ie bij een penalty tegen wel eens ging klappen in z’n handen en dan het liedje ‘Hey Marloes, wil met je onder de douche’ ging zingen als afleiding. Dat vind ik wel een mooie.
 9. Wat wil je nog bereiken: Zou het geweldig vinden om met SCG een aantal jaren bovenin mee te draaien en daarbij kampioen te worden in de 3e klasse. Aangezien we een heel jong team hebben, zie ik het wel een keer gebeuren.
 10. Beste speler uit de regio: Onze eigen Axel van Litsenburg, ook wel ‘de pamper’ genoemd. Pas 17 jaar, maar voetbalt alsof ie al jaren meegaat.
 11. Opvallendste regioclub: Ik denk toch Nieuwkuijk. Die hebben vorig jaar een heel goed seizoen gedraaid en nu doen ze ook weer mee bovenin.
Foto: Gerald van Zanten