Elf vragen aan… Sasha Gielis

DEN BOSCH – De laatste jaren is Sasha Gielis, nog altijd maar 23 lentes jong, uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht in de formatie van zaterdag derdeklasser BLC. Vandaag aan hem de eer om onze ‘Elf vragen aan…’ te beantwoorden.

 • Naam: Sasha Gielis.
 • Geboren: 10 augustus 2000 in Amsterdam.
 • Club(s): Al sinds de E’tjes bij BLC.
 • Positie: Middenvelder, het liefst 8 of 10.
 • Dagelijks leven: Ik woon nog bij mijn ouders in Den Bosch en studeer Technische Informatica aan de TU Eindhoven. Naast voetbal vind ik het leuk om te mountainbiken en doe ik graag een potje padel.
 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punten zijn mijn techniek en dribbel, zwakker zijn mijn schot en het 1-tegen-1 verdedigen.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst een goed natuurgrasveld, maar die zijn er op amateurniveau niet veel te vinden. Een nieuw kunstgrasveld vind ik daarom een goed alternatief. Het kunstgras bij BLC ligt er al een paar jaar en is helaas erg droog.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart. Met een saaie kleur krijg je minder trappen, haha.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ik vind ons groene uittenue heel mooi. Veel mooier dan ons knalgele thuisshirt. Het tenue van OJC vind ik ook mooi en zij hebben ook het mooiste sportpark in de regio.
 5. Mooiste voetbalmoment: In de C1 werden we kampioen in de 1e klasse. Iets wat vrijwel nooit eerder was gebeurd bij BLC. Helaas zijn de meeste jongens van die generatie uiteindelijk gestopt of naar een vriendenteam gegaan.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: In de bekerwedstrijd, uit tegen BES, aan het begin van dit seizoen stonden we halverwege de tweede helft met 0-2 voor. Niets aan de hand. Nadat we de 1-2 tegen kregen uit een vrije trap, kwam de bal een minuutje na de aftrap bij mij terecht. Ik zag de spits van BES over het hoofd en speelde hem zo bij hem in de voeten, waardoor ie door kon lopen en de 2-2 maakte. Uiteindelijk verloren we zelfs met 3-2, wat ik vooral mijzelf aanrekende.
 7. Opvallendste teamgenoot: Izaak Mbungu speelde tot en met vorig seizoen bij BLC. Op het veld een goede voetballer met een geweldige actie, buiten het veld een heuse TikTok-ster. Tijdens de wedstrijden en trainingen stonden er regelmatig kinderen langs het veld voor selfies en handtekeningen van Izaak.
 8. Voetbalhumor: Een aantal keer per seizoen is het Super Saterday bij BLC. Dan is er groot feest in de kantine na afloop van onze wedstrijd. Als er op een gegeven moment genoeg is gedronken, worden de tafels aan elkaar geschoven, overgoten met bier en gaan we buikschuiven. Ik heb me ook één keer laten overhalen, maar daar zijn gelukkig geen beelden van.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik zou graag met BLC willen promoveren naar de 2e klasse en hoop daarna nog een keer een stapje omhoog te kunnen maken. Buiten het voetbal wil ik graag dit jaar afstuderen.
 10. Beste speler uit de regio: De beste speler met wie ik heb gespeeld is Bas van den Berk. Hij wordt al een dagje ouder, maar zodra ie meedoet met positiespel tijdens de training zie je direct zijn klasse: aannames zijn altijd goed, rust aan de bal en ontzettend balvast. De afgelopen twee seizoenen was hij heel belangrijk voor ons, maar helaas kampt Bas de laatste tijd met blessures.
 11. Opvallendste regioclub: Ik denk Emplina. Net gepromoveerd en draaien weer goed in de 1e klasse. Wij doen het momenteel, met onze derde plaats, ook niet slecht.