Uit de krant: ‘Vond ik beste voetbal spelen’

NULAND – Het komt maar zelden voor, maar evenals afgelopen seizoen treffen EVVC, Nooit Gedacht én Nulandia elkaar ook deze jaargang weer in competitieverband. Met de drie aanvoerders blikten we in de zomer, voor de 073voetbalkrant, vooruit op de aanstaande derby’s.


Sinds Marc van Delft de club weer liet promoveren – en sinds Giovanni Henskens vorig seizoen instapte – is Nuland actief in de 3e klasse. Stef van den Hurk draagt er alweer enkele jaren de band en keek nog voor de voorbereiding was begonnen al uit naar de derbywedstrijden: “Dat geldt denk ik voor iedereen in de dorpen. Het zijn toch vaak de wedstrijden met veel toeschouwers en een hoop bekenden op het veld en langs de lijn. Dit seizoen staat weer garant voor een aantal leuke derby’s.”

Voorspelling
“Wat mij betreft is Margriet de grootste favoriet van de 3e klasse C en Den Dungen een van de outsiders”, waagt Van den Hurk zich aan een voorspelling. “Die vond ik vorig jaar, met Avanti en Margriet, het beste voetbal spelen. Wij, Vinkel of Geffen geen outsider? Misschien dat een van de ploegen erbij zit, maar ik denk van niet. Ik verwacht alles weer dicht bij elkaar en dat het een spannende competitie wordt. Gezien de versterkte degradatieregeling, waardoor meer clubs dan gebruikelijk degraderen en nacompetitie moeten spelen, zullen wij vol aan de bak moeten.”

De selectie van Nulandia is een stuk groter dan die van vorig jaar. “Luuk van der Doelen voegt zich weer bij het eerste, keeper Rick van der Leest is terug bij de club, Marco van Lokven gaat het ook weer proberen na een lange blessure en er zijn veel jeugdspelers overgekomen”, somt Van den Hurk op. “Afgelopen seizoen moesten we het vooral hebben van het collectief. Iedere week sprong er wel iemand anders uit. Hopelijk blijft dat zo en moet de trainer van Vinkel, na onze vier nederlagen van afgelopen seizoen tegen EVVC, dit jaar zeggen dat Nuland hén niet goed ligt.”

Foto: Gerald van Zanten