Elf vragen aan… Dayen van Koppen

DEN BOSCH – Na jarenlang OJC (en FC Den Bosch) is Dayen van Koppen dit seizoen neergestreken bij DBN’22, waar hij – mits fit – centraal in de verdediging de lijnen probeert uit te zetten. Van Koppen wil hogerop met de club, die momenteel nog wel onderaan staat.

 • Naam: Dayen van Koppen.
 • Geboren: 10 mei 2002 in Nijmegen.
 • Club(s): Ik ben begonnen bij De Treffers in Groesbeek, maar na onze verhuizing naar Rosmalen gaan voetballen bij OJC. In de O15 mocht ik naar FC Den Bosch, daarna kwam ik weer terug bij OJC en nu ben ik in aan mijn eerste seizoen bij DBN’22 bezig.
 • Positie: Mijn favoriete positie is centrale verdediger. Daar heb ik eigenlijk altijd, bij elke club gespeeld.
 • Dagelijks leven: Ik studeer aan de Universiteit in Tilburg en ben daar dus, naast het voetbal, het meest mee bezig. Daarnaast heb ik al twee jaar een vriendin.
 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punten zijn mijn trap en mijn inzicht. Ik geef graag een lange pass om het spel te verleggen. Voor een centrale verdediger ben ik alleen niet zo heel lang.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst natuurgras, maar dan wel gras wat er een beetje goed bij ligt. Met een knollenveld heb ik minder. Bij DBN spelen we op kunstgras, wat trouwens wel een fijn veld is. Het nadeel van kunstgras is alleen dat ik soms onder de brandplekken kom te zitten. Vandaar mijn voorkeur voor natuurgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Het mooiste blijft voor mij toch wel zwart. Altijd goed: worden niet snel vies en vallen niet te erg op.
 4. Mooiste tenue en sportpark: De kleur zwart vind ik sowieso wel mooi, daarom vind ik het tenue van DBN ook een van de mooisten uit de regio. Het mooiste sportpark is dat van OJC. Veruit het grootst en ziet er altijd netjes uit.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat ik in de O15, als centrale verdediger, topscorer werd in de 3e divisie, we dat seizoen ook nog kampioen werden en ik als beloning naar FC Den Bosch verkaste.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Tijdens de bekerfinale met de O14 van OJC mocht ik de beslissende penalty nemen en die miste ik, waardoor we de beker misliepen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Steven van Schijndel. Wat die jongen uitkraamt tijdens een training en in de kleedkamer is ongekend. Ik zeg ook vaak dat als je hem tijdens de training een zendertje om geeft, dat je er een comedyshow van kunt maken. Ik kan niet eens een voorbeeld noemen, zulke onzin is het.
 8. Voetbalhumor: Het is mijn eerste jaar als vaste speler bij de senioren, dus de voetbalhumor en gezelligheid maak ik voor het eerst mee. Bij een volksclub als DBN heb ik al veel anekdotes aan kunnen horen. De gezelligheid naast het veld bevalt me ook goed.
 9. Wat wil je nog bereiken: Hogerop komen met DBN. We staan in de onderste regio van de competitie, terwijl de club volgens mij juist veel potentie heeft, met veel goede spelers en een nieuw complex. Als het eenmaal gaat lopen, denk ik dat we ons nog zeker veilig kunnen spelen.
 10. Beste speler uit de regio: Dat blijft toch wel Bas van Zeelst. Ondanks dat hij niet aan zijn beste seizoen bezig is, is hij al jaren belangrijk voor de club. Als Bas op zijn best is, is hij zeker een van de beste spelers uit de regio. Sowieso leuk om met hem in een team te spelen, omdat hij vroeger nog mijn trainer was.
 11. Opvallendste regioclub: Emplina. Net gepromoveerd naar de 1e klasse en dan meteen in de bovenste regio meedoen, super knap van zo’n club.
Foto: Gerald van Zanten