Elf vragen aan… Jordi Heuverling

EMPEL – Zet Jordi Heuverling in de spotlight en je krijgt input waarmee we een heel boek zouden kunnen vullen. Een samenvatting van zijn antwoorden op onze ‘Elf vragen aan…’ willen wij onze vaste sitebezoekers niet onthouden :).

 • Naam: Jordi Heuverling.
 • Geboren: 15 april 1999 in ‘s-Hertogenbosch.
 • Club(s): Vanaf de mini’s tot aan de D’tjes bij CHC op de Kruiskamp gevoetbald, daarna overgestapt naar Emplina, waar ik nu bezig ben aan mijn zesde seizoen in het eerste.
 • Positie: Bij CHC was ik, onder leiding van mijn vader, altijd vleugelaanvaller, bij Emplina zette Ton Schreuders me in een 4-4-2 rechts op het middenveld en daarna kwam ik al snel op rechtsback te staan. Daar speel ik nu nog steeds.
 • Dagelijks leven: Ik woon al mijn hele leven op de Maaspoort, heb 5,5 jaar bij de Unie gewerkt en ben per 1 februari bedrijfsleider van het nieuwe restaurant op De Groote Wielen. Ik vind het altijd tof om met vrienden op pad te gaan. Altijd maar weer de vraag hoe die avonden lopen. En al 5 jaar lang iedere vrijdagavond, als seizoenkaarthouder, op de M-side om de Bossche goden toe te zingen.
 1. Sterkste/zwakste punt: Sterk zijn mijn aanvallende drang en voorzetten, maar dat is ook meteen mijn zwakte. Ik vind het namelijk lastig om te doseren. Daarnaast ben ik in de lucht ook niet een geweldenaar.
 2. Kunst- of natuurgras: Ik ga voor een goed kunstgrasveld, waar wij bij Emplina ook op spelen. Een oud kunstgrasveld kunnen mijn knieën niet aan en vaak zijn de natuurgrasvelden niet op en top.
 3. Kleur voetbalschoenen: In de jeugd had ik nog wel eens – ondanks dat mijn vader dat niets vond – wat gekleurde schoenen, maar nu al een aantal jaren gewoon zwart met blauwe, altijd van Nike.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het zwart met goude uittenue van CHC en ons eigen volledig witte uittenue vind ik mooi. Het moderne sportpark van FC Engelen kies ik daarnaast, al denk ik dat zodra ze klaar zijn met verbouwen Zwaluw het mooiste sportpark heeft.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat zijn er nogal wat. In m’n eerste jaar bij Emplina werden we gelijk kampioen, ik promoveerde als eerstejaars B-speler via de nacompetitie en speelde het jaar daarop divisie tegen onder andere AFC en Zeeburgia. Helaas degradeerden we gelijk weer terug.
  Ik mocht ook nog minuten maken in de nacompetitiefinale van de A1, in het stadion van RKC. Moest ik alleen wel mijn weekendje weg met de B1 voor afzeggen en we verloren die finale uiteindelijk na penalty’s.
  Daarnaast mijn debuut in het eerste elftal, toevallig tegen CHC, en natuurlijk het kampioensjaar van afgelopen seizoen. Zelf was ik helaas de helft van de competitie niet inzetbaar vanwege een meniscusoperatie, maar de eerste duels deed ik mee en ik was op tijd terug voor de kampioenswedstrijd.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik wilde ooit een voorzet wegschieten, maar die stuiterde op en de bal lag in het verkeerde doel. Onze keeper Tom Stupers was kansloos. Daarnaast verloren we twee jaar geleden de allerlaatste wedstrijd thuis tegen Helvoirt en liepen we nacompetitie voor promotie mis. Gelukkig maakten we dat afgelopen seizoen goed door thuis tegen hetzelfde Helvoirt kampioen te worden.
 7. Opvallendste teamgenoot: De eerste twee namen die bij me opkomen zijn Bas Mol en Thomas van der Horst. Mollie gooit er vaak opmerkingen uit die net op of over het randje zijn en staat geregeld “Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht” op tafel in een kantine te zingen. Ik denk vaak dat mijn avonden op feestjes, stappen, vakanties heel bijzonder en onverwachts kunnen lopen. Als ik dat op dinsdag in de kleedkamer deel met die gasten, weet Thomas er altijd een nog bizarder verhaal overheen te vertellen.
 8. Voetbalhumor: In de A1 ging het richting het einde tussen FC Engelen en ons. Sander Suurs, onze trainer, zei steeds dat we niet te vroeg moesten juichen. Maar toen we een paar wedstrijden voor het einde wonnen van Engelen – en we wat punten los kwamen te staan – was het groot feest. Toen er genoeg drank was genuttigd, klonk het “Wie staat bovenaan, ja wij staan bovenaan” en “We are the champions” luidruchtig in de kantine. Degene die het hardst mee stond te zingen? De Suurs zelf. En wat denk je? We gaven het alsnog uit handen; Engelen kampioen…
 9. Wat wil je nog bereiken: Hopelijk kan ik nog jaren een vaste waarde in het eerste elftal van Emplina zijn en behalen/behouden we het hoogst mogelijke. Zou mooi zijn als ik, na heel wat assists, ook nog een keer zelf weet te scoren. Bij mijn nieuwe werk hoop ik een mooie en goede horecazaak neer te zetten en later een eigen zaak openen.
 10. Beste speler uit de regio: Ik hoop dat Teun de Bresser weer zijn vorm van voor zijn langdurige blessure terug vindt. Daarnaast is Mouad Hassan, nu OJC Rosmalen, ooit mijn directe tegenstander geweest. In de thuiswedstrijd tegen CHC had ik het enorm lastig tegen hem.
 11. Opvallendste regioclub: Het proces waar Zwaluw VFC mee bezig is, vind ik heel knap. Vorig jaar kampioen in de 3e klasse en nu weer derde in de 2e klasse. Hetzelfde kan ik eigenlijk over ons zeggen. Vorig jaar natuurlijk kampioen en nu in een competitie met een aantal sterk voetballende ploegen op een gedeelde derde plek. We mogen zeker tevreden zijn met hoe het op de Riek gaat.
Foto: Jeroen Savelkouls