Elf vragen aan… Jurge van der Velden

LIEMPDE – Met zijn 27 jaar is Jurge van der Velden een van de ouderen in de selectie van vierdeklasser DVG. Jurge inderdaad, zonder n. “Dat doen ze na zo’n acht jaar selectie nog steeds fout.” Nog meer te weten komen over de verdediger uit Liempde? Lees dan zijn antwoorden op onze ‘Elf vragen aan…’

 • Naam: Jurge van der Velden.
 • Geboren: 7 december 1996 in Liempde.
 • Club(s): DVG Liempde, al vanaf mijn zesde. Iets anders gaat het ook nooit worden.
 • Positie: Centrale verdediger. Soms, wanneer we gelijk of achter staan en de nood erg hoog is, schuif ik door naar de spits.
 • Dagelijks leven: Ik woon sinds een klein jaartje in Boxtel, werk in Rosmalen op het voortgezet speciaal onderwijs, en ben bezig met een deeltijdstudie aan de ALO in Arnhem. Als ik niet bij DVG ben, dan kun je mij vinden in de kroeg, op een festival, of lekker thuis op de bank.
 1. Sterkste/zwakste punt: Sterk zijn mijn kopkracht en lange bal. Mijn zwakke punt is sinds een aantal jaar mijn snelheid en ook wel mijn mond. Ik praat teveel.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefste voetbal ik op een strak en nat natuurgrasveld. We spelen met DVG de laatste tijd vaak op kunstgras, dat zorgt wel voor een aantal schaafwonden per week.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwarte voetbalschoenen van Nike. Je moet bij ons geen gekleurde schoenen dragen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Als ik in de toekomst mag spreken, ga ik voor DVG. We krijgen volgend seizoen namelijk een nieuwe tenue wat er heel mooi uitziet. Het mooiste sportpark is denk ik toch wel dat van SCG in Sint-Michielsgestel.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat zijn er eigenlijk twee. De bekerwinst met DVG 2 en de promotie naar de 3e klasse met het eerste, na een spectaculaire finale tegen TSV Gudok.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Die heb ik wel een aantal. Vorig jaar, tijdens de derby tegen ODC, speelde ik echt een dramatische eerste helft, waardoor ik in de rust volledig terecht gewisseld werd. De 8-0 tegen SCG van afgelopen seizoen deed ook wel zeer, maar gelukkig voetbalde ik toen maar tien minuten. En over tien minuten gesproken… In de kwartfinale met DVG 2 kreeg ik al na tien minuten een rode kaart.
 7. Opvallendste teamgenoot: Jurre van Vechel. Na jaren zijn trainer te zijn geweest, voetballen we nu samen, en ik kijk soms met verbazing naar zijn dribbels. Scoren doet hij nog niet veel binnen de lijnen, maar gelukkig compenseert ie dat naast het veld goed met ‘forse dames’.
 8. Voetbalhumor: Onze aanvoerder, Koen van de Sande, roept altijd als we beginnen met de warming-up: ‘Zullen we beginnen gasten?’ Dat gebeurt nog wel eens met een ‘voice crack’, dus daar houden we hem dan mee voor de gek. Ook blijft de dobbelsteen in een bierglas, waardoor je hemt moet atten, mooi.
 9. Wat wil je nog bereiken: Dit jaar terug promoveren naar de 3e klasse en dan een stabiele derdeklasser blijven. Een aantal jongens heeft de ambitie om door te stomen naar de 2e klasse, maar dan zal ik al wel met pensioen zijn.
 10. Beste speler uit de regio: Vorig jaar voetbalden we tegen Jack Castelijns (de inmiddels weer gestopte, dove spits van SCG’18, red.). Echt de beste voetballer waar ik ooit tegen gespeeld heb. De beste speler uit de regio vind ik op dit moment Tommy Kreté van Zwaluw VFC.
 11. Opvallendste regioclub: Essche Boys doet het heel goed in onze competitie. Ondanks dat het een concurrent is, vind ik het knap hoe ze presteren.