Stand van zaken: schaal naar Boxtel?

DEN BOSCH – We zijn halverwege de competities. Een mooi moment om rondom het voetballoze carnavalsweekend de balans op te maken. Hoe vergaat het de regioploegen tot nu toe?

De kampioensschaal van de 4e klasse D lijkt, zoals het er nu voorstaat, in de gemeente Boxtel te belanden. DVG, ODC en Essche Boys vormen de top-3 in deze competitie. De verrassende nummer 4 (RKVSC) mag er ook zijn. Na een wat moeizame start, niet gek voor een debutant, zijn de Velddrielnaren behoorlijk gestegen. Samen met BMC, Wilhelmina, BVV en het de laatste weken ook geklommen Maliskamp lijken zij voor de nacompetitieplekken te gaan strijden.


Desastreus

De enige regioploeg die het moeilijk heeft is RKKSV. Vorig jaar streden Marc van Delft en zijn mannen nog in de nacompetitie voor een plek in de 3e klasse, maar dit seizoen verloopt vooralsnog desastreus. Degradatie naar de 5e klasse dreigt zelfs voor de club uit de Kruisstraat.


Al 11 keer raak

In de 4e klasse I draait WEC tot nu toe prima mee, getuige de vierde plek. De komst van Danny Verbakel, die jarenlang zijn doelpunten maakte voor Blauw Geel’38, legt de club uit het Schijndelse Wijbosch-Eerde geen windeieren. De routinier prikte al 11 keer raak en staat in de top-10 van ons regionale topscorersklassement.


Topscorers

Met Sander Willems en Lars van Wanrooij vormt Verbakel, met enige afstand, het trio regionale topschutters van de 4e klasse. Opvallend is dat de meeste productieve RKVSC’er slechts 5 doelpunten maakte (maar dat zijn er wel meteen twee, en Jimmy Floor én Raoel Noijen maakten er 4).

Stijn Schulte, de spits van Maliskamp, staat ook op 4 en namens BVV tekenden Delano van Boxtel, Erngelo Martha en Levi de Vet ieder voor 3 goals.

Topscorers 4e klasse    
Sander Willems Wilhelmina 13
Lars van Wanrooij Essche Boys 12
Danny Verbakel WEC 11
Jurre Traa DVG 7
Jurre van Vechel DVG 6
Luuk van de Ven DVG 6
Jasper Vorstenbosch Essche Boys 6
Thijs Govers BMC 5
Sjoerd van Lokven ODC 5
Teun Timmermans ODC 5
Cas Lobregt RKVSC 5
Johnny de Nies RKVSC 5
Foto’s: Jan Verhoeven | Gerald van Zanten | Mary Klerkx | Hans van Doorn