Nu dan toch écht naar kunstgras

EMPEL – René van der Putten heeft een nieuwe club gevonden. De 51-jarige trainer uit Empel zwaait momenteel voor het derde seizoen de scepter bij HRC’14 (in Hurwenen-Rossum), maar staat vanaf komende zomer in Uden op het trainingsveld. FC De Rakt is zijn nieuwe werkgever.

“HRC wilde graag verlengen en wellicht had dat er ook ingezeten, aangezien de chemie tussen mij en de spelers nog uitstekend is”, vertelt Van der Putten aan 073voetbal.nl. “Maar De Rakt kwam toevallig op mijn pad en biedt simpelweg meer mogelijkheden. Vanaf de onderkant komt er daar het nodige aan, wat ingepast moet worden. Dat is bij HRC’14, waar het na dit seizoen nóg twee jaar duurt voordat er aansluiting vanuit de jeugd richting de selectie komt, lastiger.”

Ongebruikte velden
Als bijkomend voordeel noemt Van der Putten dat De Rakt beschikt over een goed kunstgrasveld. “HRC ook al twee jaar, maar daar kunnen we nog altijd niet op terecht. Op een steenworp afstand liggen drie nieuwe velden, waarvan één kunstgras, maar vanwege een begrotingstekort ligt de bouw van het nieuwe complex al heel lang stil. Er is geen verlichting, geen kleedkamers, geen clubhuis, alleen de velden. We trainen en spelen daardoor nog altijd op het oude, inmiddels verloederde sportpark van Hurwenen.”

Desondanks promoveerde HRC’14 afgelopen seizoen, na een tumultueuze kampioenswedstrijd tegen RKVSC, naar de 4e klasse. In de competitie met onder meer BVV, Maliskamp, ODC, RKKSV en Wilhelmina bivakkeert HRC in de onderste regionen. “Maar ik ga er alles aan doen om erin te blijven”, zegt Van der Putten vastberaden. “Voor de winterstop hadden we heel veel afwezigen, maar nu sluiten de meesten weer aan. Het lijkt er ook op dat we – met 4 punten uit de laatste 2 wedstrijden – goed zijn begonnen. We gaan ervoor.”