Stand van zaken: zwaar avontuur

DEN BOSCH – We zijn halverwege de competities. Een mooi moment om rondom het voetballoze carnavalsweekend de balans op te maken. Hoe vergaat het de regioploegen tot nu toe?

OJC Rosmalen zag met het vertrek van Dennis Knuiman en Joey Hellstern bijna de gehele productie van de afgelopen seizoenen verdwijnen. Zeker na het terugkrabbelen van Jos Peltzer, de beoogde nieuwe spits, was het zoeken naar de juiste formatie. De start van deze competitie was beroerd, maar richting de winterstop werd een aardige serie neergezet en ook dit kalenderjaar zijn de eerste punten alweer binnen. Na 20 wedstrijden staan de Rosmalenaren weer boven de streep en wie weet wat er de komende maanden nog mogelijk is.


Stoelwissel

Eindelijk was het Nemelaer gelukt; het bereiken van de 4e divisie (voormalige hoofdklasse). Een nieuw, maar ook zwaar avontuur voor de Haarenaren. Het begin was prima, Nemelaer stond zelfs nog even vijfde, maar naarmate de herfst vorderde werd er nog alleen nog van toenmalig koploper Dongen gewonnen. Inmiddels vinden we de groen-gelen terug op plek 14, die virtueel nacompetitie in de strijd tegen degradatie betekent.

Opvallend nieuws uit Haaren was overigens het vertrek van trainer Roland Schuermans, die dit seizoen pas ingestapt is. Hij vertrekt naar Sarto en zijn vervanger is Dennis Dekkers, die komt van…. Sarto!


Mooie tweede plaats

Ook Emplina debuteert op een hoger niveau, de 1e klasse. En hoewel het nog een beetje wisselend presteert, staat de ploeg van de van Engelen overgekomen Anthony Lurling qua puntenverlies toch maar mooi op de tweede plaats. Bekijk de stand echter maar eens goed: de kampioen is zo goed als bekend, maar het kan voor 12 ploegen nog vrijwel alle kanten op.


Lopende band

Bij de topschutters van de hoogst actieve regioclubs is er natuurlijk maar één naam die meteen in het oog springt: Joeri Vugts. De Nemelaer-aanvaller scoort al jaren aan de lopende band en heeft er ook dit seizoen alweer 13 in liggen. Bij OJC is Tom Pijnenburg, die als middenvelder lange tijd speelde als diepste aanvaller, de clubtopscorer en Emplina kent met Lex van den Biggelaar (5 goals) de meeste productieve speler.

Topscorers divisie/1e klasse    
Joeri Vugts Nemelaer 13
Tom Pijnenburg OJC Rosmalen 6
Lex van den Biggelaar Emplina 5
Job Viellevoye OJC Rosmalen 5
Mouad Hassan OJC Rosmalen 5
Luuk Vermeer Nemelaer 4
Dennis van Meurs OJC Rosmalen 4
Martijn de Wildt Emplina 3
Foto’s: Bente van Tooren | Jan Verhoeven | Jeroen Savelkouls