Elf vragen aan… Frenzo de Brouwer

DEN BOSCH – Hij loopt alweer aardig wat jaren rond in de selectie van BVV, dus Frenzo de Brouwer weet daar voldoende over te vertellen. Vandaag doet hij dat in onze ‘Elf vragen aan…’

 • Naam: Frenzo de Brouwer.
 • Geboren: 12 mei 2000.
 • Club(s): BVV en FC Engelen.
 • Positie: Ik speel het liefst op het middenveld, maar kan eigenlijk overal wel uit de voeten. Als het maar niet als back is. De laatste tijd ben ik links- of rechtsbuiten en nu ik een beetje begin te wennen, bevalt het me wel.
 • Dagelijks leven: Ik woon nog lekker thuis bij mijn moeder, heb een eigen bedrijf en een vriendin. Met haar of vrienden ga ik graag leuke dingen doen, avondjes weg en ik hou natuurlijk van de slappe klets.
 1. Sterkste/zwakste punt: Sterk is mijn techniek en inzicht, met daarbij ook een goede trap. Mijn zwakste punten zijn m’n loopvermogen en als iets tegen zit, blijf ik daar op het veld nogal in hangen.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst een goed grasveld, alleen zijn die in onze klasse niet te vinden, dus wijk je al snel uit naar een kunstgrasveld. Daar kan je wel de bal lekker laten gaan, blijft ie tenminste liggen en gaat het een stuk sneller. Wij trainen zelf op kunstgras, maar spelen de wedstrijden 9 van de 10 keer op gras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Dat maakt me eigenlijk niet uit, net wat er op dat moment in mijn maat bij Princen ligt, wordt het meestal.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is dat van onszelf natuurlijk en OJC heeft toch wel het mooiste sportpark. De tribune bij het hoofdveld, zoveel goede velden op het complex en dan de kantine met het terras.
 5. Mooiste voetbalmoment: Ik denk alle buitenlandse toernooien die ik heb gespeeld, met alleen maar profclubs, tegen spelers mogen voetballen die nu in de eredivisie en andere competities spelen. Ik heb ook tegen Feyenoord nog een bal vanaf de middenlijn in de kruising geschoten.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: De degradatie van vorig jaar met BVV.
 7. Opvallendste teamgenoot: Hier moet ik er eigenlijk een stuk of tien opnoemen, maar ik denk vooral Delano van Boxtel en Coen Burg. Bij Coen gaan er geen vijf minuten voorbij of hij moet iemand voor de gek houden. Trainers, spelers, staf, iedereen is de lul als hij het op zijn heupen krijgt. Die jongen kan volgens mij nog geen uur per dag serieus blijven. Delano is eigenlijk hetzelfde verhaal. Zelfs de trainers nemen hem niet meer serieus.
 8. Voetbalhumor: Ik weet nog dat Delano vanuit de jeugd naar het eerste elftal werd gehaald, twee seizoenen geleden. Een van zijn eerste wedstrijden, tegen FC Engelen, kreeg ie een ‘Nigel de Jong’-trap, vol op zijn borstkas. Het publiek van Engelen schrok en werd een beetje stil, maar die mafkees stond op, liep naar ze toe en begon te schreeuwen en ze op te jutten met zijn handen. Dat had je echt mee moeten maken.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik wil wel eens een seizoen gewoon echt fit beginnen en dat ook blijven. Dat is denk ik alweer een jaar of zes geleden…
 10. Beste speler uit de regio: Bij ons Joep van der Heijden, die voetbalt wel niet zó makkelijk. Hij laat als ie meedoet altijd zien hoe het spelletje gewoon gespeeld moet worden. Verder natuurlijk ook Martie Aarts, die we hebben afgegeven aan Emplina. Als hij nou iets volwassener wordt in zijn spel en in zijn karakter, kan hij nog hele leuke stappen gaan maken.
 11. Opvallendste regioclub: CHC en Zwaluw doen het allebei heel goed in dezelfde klasse. Ben benieuwd wie van die twee het het langst volhoudt bovenin.
Foto: Gerald van Zanten