Stand van zaken: bizarre 3e klasse C

DEN BOSCH – We zijn ook halverwege de 3e klasse C, die nagenoeg volledig wordt gevormd door clubs uit ons volggebied. Een korte blik op de ranglijst zegt genoeg: er is eigenlijk geen zinnig woord te zeggen over onze regiocompetitie… Toch doen we een poging.

Herinnert u zich nog het seizoen 2018-2019? Met nog 4 speelronden te gaan, konden toen nog 7 clubs kampioen worden in de 3e klasse. In een korte rubriek, die we er speciaal voor in het leven riepen, stond de titelstrijd in deze competitie centraal. Op SVSSS en BVV na liet bijna iedereen al snel punten liggen, waardoor de schaal (toen ook BVV een misstap maakte) op de een-na-laatste speeldag werd uitgereikt aan de Udenhouters.


Uit het stof

De kans is aanwezig dat richting het einde van dit seizoen die wekelijkse rubriek weer uit het stof gehaald kan worden. En wellicht zelfs voor de titelstrijd én die om de nacompetitieplaatsen, zowel boven- als onderin. Het verschil tussen koploper Nieuwkuijk en Den Dungen, Helvoirt en Alem (de nummers 9, 10 en 11) is immers maar 8 punten. We kunnen er dus een lang verhaal van maken, maar eigenlijk is gewoon letterlijk nog van alles mogelijk.


Twee clubs vallen buiten de boot. Voor Real Lunet en DBN’22 wordt het nu al lastig om derdeklasser te blijven. Maar op de eindklassering van álle overige 12 clubs is op moment van schrijven nog werkelijk geen peil te trekken. Dat doen we dus ook maar niet. Onze grootste vraag is: wie worden de nummers 10, 11 en 12 en gaan de nacompetitie in voor klassebehoud?

Topscorers
Opvallend genoeg staan twee goalgetters van Alem bovenaan de topscorerslijst van de 3e klasse C. Ook Nieuwkuijk-captain Brent de Wijs is daarop weer hoog genoteerd, met in de ‘achtervolging’ flink wat bekende namen van andere regioclubs.


Iedere ploeg herbergt minstens één speler die minstens 5 keer doel trof dit seizoen. Noemenswaardig is met name Dennis van der Luyt, die de dubbele cijfers al heeft bereikt en in z’n eentje voor de halve productie van Real Lunet zorgde.

Topscorers 3e klasse    
Mats Steenbekkers Alem 11
Brent de Wijs Nieuwkuijk 11
Mart van Boxtel Alem 10
Dennis van der Luyt Real Lunet 10
Roy van Beurden DSC 9
Tom van de Ven Nulandia 9
Rob van Dijk EVVC 8
Pim van Hulten RKDVC 8
Dave Treuren Haarsteeg 7
Teun van der Donk Nulandia 7
Tom Schuurmans Den Dungen 6
Gerwin van den Boom EVVC 6
Kay Huijgens DBN ’22 zon 5
Bjorn de Kort Den Dungen 5
Rico de Laat Helvoirt 5
Bob van Iersel Nooit Gedacht 5
Tim Bissels Nooit Gedacht 5
Enes Sonay Real Lunet 5
Stan van Rooij SCG ’18 5
Foto’s: Gerald van Zanten | Annie Sterks