Stand van zaken: bovenin de 5e klasse

DEN BOSCH – Ook de 5e klasse is halverwege de competitie. Hoe doen de ploegen uit onze regio het daarin dit seizoen vooralsnog? Vrij goed, zo inventariseerde 073voetbal.

De regionale vijfdeklassers spelen tot nu toe vrijwel allemaal bovenin mee. Het met enkele topspelers versterkte Hedel maakt in de 5e klasse C haar titelkandidaatschap bijvoorbeeld meer dan waar. Het pakte de eerste periode al, maar BZS en MEC’07 blijven wel keurig in het spoor, dus Fatah Hadouir zal het kampioenschap niet zomaar cadeau krijgen.

HHC’09 is na twee seizoenen recreatief voetbal weer terug bij de eerste elftallen. Met de tiende plaats is de rentree nog geen onverdeeld succes, maar in Heusden is men allang blij dat er weer prestatief voetbal wordt gespeeld.

Even wennen
Voor RKSV Boxtel was het wel even wennen: voor het eerst in de historie in de 5e klasse acteren. Op sportpark Munsel is het grillig, maar doet de jonge ploeg – onder aanvoering van aanvoerder Lars van Hamond – wel mee om promotie. Veel belangrijker is echter dat er stabiliteit komt, zo vertelt trainer Jochem van der Hoeven in de deze week verspreidde 073voetbalkrant.


Even verderop, in Lennisheuvel, maakt ook het plaatselijke LSV dit seizoen weer haar rentree in het standaardvoetbal. Met 14 punten uit 12 duels is het momenteel middenmoter in 5D.

Titelstrijd
Irene (teamfoto onderstaand) is nu al in een heuse titelstrijd verwikkeld. Met meerdere teams, dat wel, want tussen koploper SV Olland en NLC’03, de nummer 5 in de 5e klasse E, is het verschil maar 3 punten. De Gemondenaren staan tweede, op één punt van Olland, waar Remco Kivit de trainer is.


Topscorers
Natuurlijk is regerend regiotopscorer Jaouad Chraou ook dé doelpuntenmaker van de vijfdeklassers. Owen van Lith is de clubtopscorer van Irene, David Iwuchukwu die van Boxtel en Rico Vaesen scoorde vooralsnog het vaakst namens HHC’09.

Topscorers 5e klasse    
Jaouad Chraou Hedel 23
Mike van ‘t Zand Hedel 9
Owen van Lith Irene 8
David Iwuchukwu Boxtel 7
Roel Bruijgom Hedel 7
Younes Hadouir Hedel 6
Rob Groenendaal Irene 5
Hayke van Heesch Boxtel 4
Rico Vaesen HHC ’09 4
Milan de Rooij Irene 4
Lars van Hamond Boxtel 3
Sven van Heesch Boxtel 3
Valentijn Waals Boxtel 3
Alex Huijps Hedel 3
Steijn van der Linden HHC ’09 3
Rody van Gaal Irene 3
Foto’s: Gerrit vd Bogaard | Gerald van Zanten