‘Dit is een club naar mijn hart’

VLIJMEN – Bij Vlijmense Boys bevalt de verhuizing naar het zaterdagvoetbal prima. Na een teleurstellend seizoen is de vierdeklasser weer helemaal opgeleefd. Vlijmen draait mee in de bovenste regionen en heeft de nieuwe ambiance, die sportpark De Hoge Heide is binnengewaaid, met veel enthousiasme omarmt.

Trainer Bas van Engelen, die afgelopen zomer instapte, zegt het ‘super’ naar zijn zin te hebben: “Dit is een club naar mijn hart. We hebben een mooie combi van jeugd en ervaring, met volle bak strijd en beleving tijdens wedstrijden en trainingen, waarbij iedereen trouw aanwezig is. Dat gecombineerd met veel gezelligheid en weer een volle kantine maakt het werken in Vlijmen geweldig.”

Geen ego’s
Er is veel veranderd bij de Boys, waar afgelopen zomer een heel elftal (plus reserves) de selectie verliet. “Het plezier was even weg”, aldus Van Engelen. “Veel jongens zijn vertrokken naar elders, waardoor wij startten met een geheel nieuwe groep, gevormd door echte boys uit Vlijmen.”

Eerst zorgde hij dat er duidelijkheid kwam. “Laten weten dat er voor ego’s geen plek is. Wij moeten één selectie zijn en als team spelen, met veel strijd, waar Vlijmen om bekend staat. Verder hebben we het plezier weer laten terugkeren. Dat is net zo belangrijk als het voetbal.”

Twee-eenheid
Met de komst van Van Engelen lijkt een nieuwe twee-eenheid geboren. “De klik was er gelijk, maar de resultaten helpen natuurlijk extra”, geeft de Bossche oefenmeester toe. “Het trainingskamp in Portugal ook. We waren met vijftig man, 1 en 2 samen, dat zegt genoeg. Daar leer je de boys nog beter kennen.”

In een competitie met onder meer Jan van Arckel en de zaterdagtak van DBN’22 maakt Vlijmense Boys deel uit van de top-4. “Het gaat boven verwachting. De ingepaste jeugd – en eigenlijk gewoon het hele team – maakt grote stappen, mooi om te zien”, besluit Van Engelen, die onlangs een nieuw eenjarig contract, met een optie voor nog een seizoen, tekende.