Elf vragen aan… Jeroen van Schijndel

ROSMALEN – Hij is klein van stuk, maar voor de duvel niet bang. Jeroen van Schijndel kwam van ver, maar staat momenteel toch maar mooi zijn mannetje in de achterhoede van RKKSV 1. De Rosmalenaar is deze week degene aan wie wij onze gebruikelijke vragen voorlegden.

 • Naam: Jeroen van Schijndel. In het team noemen ze mij ook wel Jerome of Jeroentje.
 • Geboren: 13 augustus 1998 in het JBZ.
 • Club(s): In de jeugd in de ‘hoogste’ elftallen van OJC gevoetbald. De teams waarin de ouders de wedstrijdshirt moesten wassen en waarbij je voetbalde met uit de plomp geviste ballen. In de senioren begonnen bij OJC 16, samen met Tom Korthout, van wie ik bier drinken heb geleerd. Uiteindelijk kwam ik bij de Kruisstraat in het 4e, samen met mijn broer Peter. Toen ik eigenlijk wilde stoppen, zag onze trainer Marc van Delft mij schitteren tijdens de Business League bij OJC. In zijn eigen café (waarvan teamgenoot Jan van Balsfoort een tattoo van op zijn been heeft staan) haalde hij mij die avond over om bij het eerste van RKKSV te komen voetballen.
 • Positie: Linksback, maar doordat ik driebenig ben, speel ik soms ook op het middenveld.
 • Dagelijks leven: Ik werk als kok bij ‘t Vosje op de Driesprong in Rosmalen. In mijn vrije tijd ben ik vaak op het terras of op ons sportpark Eikenhage te vinden.
 1. Sterkste/zwakste punt: Ik heb een goed loopvermogen, loop samen met mijn tweelingzus soms ook halve marathons. Mijn zwakste punt is mijn wekker. En mijn lengte, ik rij – net als Wesley Sneijder – staand in mijn auto.
 2. Kunst- of natuurgras: Het beste vind ik een goede natuurgrasmat, maar helaas zijn die de laatste tijd schaars in onze competitie. Met kunstgras is het wel belangrijk dat het van dat goede, korte kunstgras is.
 3. Kleur voetbalschoenen: Vroeger wilde ik alle kleuren van de regenboog hebben, met initialen en alles erbij. Nu maakt het mij niet zoveel uit en speel ik al met zwarte voetbalschoenen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het uittenue van RKKSV is heel mooi. Heeft onze TD Stefan Snijders dit seizoen vernieuwd, omdat het vorige echt niet meer kon. Het mooiste sportpark is Eikenhage. Als de zon daar schijnt op een mooie nazomerdag, kun je gerust Bavaria bellen om de bierslang aan te sluiten, want dan loopt het vaak uit de hand.
 5. Mooiste voetbalmoment: Vorig jaar, mijn eerste seizoen in het eerste, haalden we gelijk de play-offs om promotie. Dat seizoen was echt fantastisch en als kers op de taart sloten we af uit bij PSV amateurs op de Herdgang. We kwamen 0-1 voor, maar helaas gaven we de voorsprong uit handen.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Sinds ik bij de selectie zit, heb ik me al vier keer verslapen op zondag. Elke keer werd ik door mijn teamgenoten met een staande ovatie ontvangen op het sportpark.
 7. Opvallendste teamgenoot: We hebben bijvoorbeeld Lennart Thijssen, die van tevoren al aangeeft een avondje ‘baldadig’ te gaan doen, Jimmy Hogenbosch, die een extra kleedkamer nodig heeft voor zijn ego, en natuurlijk Kaj de Visser, die altijd één biertje wil doen en uiteindelijk om 02.00 uur nog een biertje met de jas aan doet.
 8. Voetbalhumor: Tijdens het trainingskamp in Torremolinos kwam Thijs van Dongen er, na heel lang blessureleed, in bij het tweede en die maakte de 3-3 uit een corner. Daardoor stond heel het weekend in het teken van Thijs, die we ook ‘de Sjeezert’ noemen. Het liedje ‘Walking in a Sjeezert Wonderland’ is toen binnen ons team geboren. Sjeezert zong natuurlijk vol trots alle nummers uit volle borst mee en hij sloot de avond af met een lekkere fles rode wijn.
 9. Wat wil je nog bereiken: Als je vijf jaar geleden had gezegd dat ik nu in RKKSV 1 zou voetballen, had ik je voor gek verklaard. Buiten ouders van spelers heb ik in de jeugd nooit een echte trainer gehad, dus ik wil Marc bedanken dat hij mij ontdekte en de kans gaf om mezelf bij het eerste te bewijzen.
  Ik zou graag nog met onze club de 3e klasse bereiken en denk dat we volgend jaar met Bram Nijhoff een goede kans maken.
 10. Beste speler uit de regio: Onze eigen Damyan Scheepens. Als die jongen niet zoveel geblesseerd was geweest, zou dat de nieuwe Jorn van Hedel van onze FC Den Bosch zijn geworden. Zoveel talent dat er verloren is gegaan door zijn blessures.
 11. Opvallendste regioclub: OJC 3 natuurlijk. Ondanks het vertrek van Tom Korthout zijn ze met gezonde moed doorgegaan. En wat serieuzer: ik vind het knap wat Emplina presteert. Zeker als je nagaat dat ze nu een klasse hoger spelen, na hun kampioenschap van vorig jaar. Dat is natuurlijk ook een prachtige club, met een hele gezellige kantine.
Foto: Gerald van Zanten