Elf vragen aan… Menno van Hattum

HELVOIRT – Menno van Hattum speelde altijd in de punt van de aanval, maar is tegenwoordig het slot op de deur bij Helvoirt. Nog een paar maandjes dan, want dan komt er een einde aan een tijdperk.

 • Naam: Menno van Hattum.
 • Geboren: Op 20 juli 1992 in Den Bosch, maar getogen in Helvoirt.
 • Club(s): v.v. Helvoirt.
 • Positie: Spits, maar sinds dit seizoen laatste man.
 • Dagelijks leven: Ik woon samen met mijn vriendin en dochtertje in Helvoirt. Ik werk bij Herlaarhof in Vught en daarnaast deels als zelfstandige. Naast het voetbal speel ik graag een potje tennis of padel.
 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn fysiek, sterk met de kop en niet zomaar van de bal te krijgen. Mijn zwakste punt is toch wel mijn snelheid, haha. Dan merk ik dat de jaartjes toch wel beginnen te tellen.
 2. Kunst- of natuurgras: Hangt een beetje van de situatie af. Rond deze tijd zijn de meeste grasvelden niet meer te bespelen, wat enerzijds zijn charme heeft, maar anderzijds ook zorgt voor weinig voetbal. Dus een goed grasveld heeft mijn voorkeur, maar bij slecht weer vind ik een goede kunstgrasmat ook prima.
 3. Kleur voetbalschoenen: Een zwarte schoen gaat boven alles.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Een geheel wit tenue vind ik altijd heel mooi en ons tenue ook: blauw-wit gestreept shirt, witte broek, maar jammer van de blauwe sokken. Het sportpark van Kozakken Boys en OJC Rosmalen vind ik wel tof. Allebei met een gecombineerde tribune/kantine, met het uitzicht op het hoofdveld.
 5. Mooiste voetbalmoment: De promotie van de 3e naar de 2e klasse en de periodetitels die we daarin behaalden. Verder staat me de wedstrijd tegen Kozakken Boys nog goed bij. We kwamen ver in de beker, gingen met drie volle bussen vanuit Helvoirt die kant op en kwamen zelfs nog met 1-2 voor. Helaas gaven we het de laatste minuut weg en verloren we die wedstrijd met 3-2.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Is hier al vaker genoemd, maar het mislopen van het kampioenschap in de 2e klasse. Vijf wedstrijden voor het einde van de competitie streden we nog met 5 ploegen om de titel. Wij speelden nog tegen alle concurrenten en wonnen de eerste 4 wedstrijden. Toch wisten we het op de laatste speeldag niet af te maken.
 7. Opvallendste teamgenoot: Poh, heb je even… In het verleden hadden we Koen Janssen en Collin van den Bergh. Daar was altijd wel iets te beleven met die twee. Nu hebben we een relatief jonge groep, maar dan ga ik toch voor Marcus aka Marcel Smarius. Mooie gozer. Altijd voorop in de strijd en kan feesten/zuipen voor een grote.
 8. Voetbalhumor: De spontane, veel te gezellige zondagmiddagen. Het mooie aan de 3e klasse is toch wel dat we weer lekker in de buurt spelen. Dat zorgt ervoor dat we zo nu en dan spontaan ergens blijven hangen, wat vaak op een gezellige manier uit de hand loopt.
 9. Wat wil je nog bereiken: Prioriteit 1 is natuurlijk rechtstreekse handhaving. Verder heb ik niet iets wat ik nog perse wil bereiken. Ik ben inmiddels 31 jaar en het is volgend seizoen aan de ‘nieuwe’ generatie om Helvoirt weer op de kaart te zetten.
 10. Beste speler uit de regio: Lastig. Ik heb al tegen heel veel spelers gespeeld en ben eerlijk gezegd ook niet meer echt op de hoogte van de goede voetballers in de regio. Als ik dan iemand moet kiezen, is dat Luuk Vermeer. De keren dat we tegen Nemelaer speelden, met of zonder Luuk, was altijd een wereld van verschil. Toch knap dat een speler zo bepalend kan zijn voor een elftal. Daarnaast ook een nuchtere, goede gozer in de omgang.
 11. Opvallendste regioclub: Dan kan ik ook niet om Nemelaer heen. Een dorp met om en nabij net zoveel inwoners als Helvoirt en als je ziet hoe lang zij al meedraaien in de top van het amateurvoetbal, daar kun je alleen maar bewondering voor hebben.
Foto: Arjan van Dongen