Bijna weekend: op weg naar de titels

DEN BOSCH – We starten het voetbalweekend met de kampioenswedstrijd (!) van DZV/Van de Biggelaar, wat vanavond thuis tegen ZVV Middelburg promotie naar de landelijke eerste divisie veilig kan stellen.

In de zaterdag 4e klasse stond opnieuw een topper op het programma, en wel Jan van Arckel tegen Vlijmense Boys. Die wedstrijd is echter uitgesteld (naar volgende week) wegens het overlijden van clubicoon Tonnie Pootjes. Jan van Arckel brengt morgen een laatste groet aan haar alltime clubtopscorer, bestuurslid en hoofdsponsor.


Doelsaldo

In 2C (zondag) staat onder meer FC Engelen – CHC op de kalender. Hoewel de Concordia Hertogstad Combinatie de meest productieve ploeg is, won het eerder dit seizoen op de Schutskamp ‘slechts’ met 4-2 van de hekkensluiter. Engelen wil na de 12-0 van Zwaluw VFC aan eerherstel doen, maar CHC moet aan het doelsaldo werken…

Zwaluw reist zelf af naar Wouw voor het treffen met nummer 3 Cluzona. De Vughtenaren kunnen een begin maken van een droomweek. Ze willen niet alleen Cluzona een tik geven, maar zich volgende week ook weer plaatsen voor de landelijke KNVB beker.


3C al beslist?

Gaat Nieuwkuijk de 3e klasse C al een beetje beslissen? Als het in eigen huis wint van SCG’18 – inmiddels de eerste achtervolger – wordt het verschil liefst 8 punten, met dan nog maar 7 duels te gaan.


Zonder publiek

Wekelijks wordt er een (sub)topper gespeeld in de 4e klasse D en dat is dit weekend niet anders. DVG ontvangt RKVSC, waarbij de heenwedstrijd eerder dit seizoen helaas nogal uit de hand liep. Toen werd de ploeg uit Liempde uiteindelijk, toen het doordeweeks de resterende minuten kwam uitspelen zonder dat daar publiek bij mocht zijn, de winnaar. Wie pakt zondag de punten?

In de 5e klasse C kan Hedel, als het wint, concurrent MEC’07 uitschakelen in de titelstrijd. Dan blijft alleen BZS nog over.


WEEKENDPROGRAMMA

vrijdag 22 maart  
Ere:   FCK/De Hommel – Marlène  
Top:   Biggelaar – ZVV Middelburg  

zaterdag 23 maart
1eD:   MVV – FC Den Bosch

3eD:  OJC Rosmalen – Barendrecht  
2G:   Hardinxveld – Nivo Sparta  
3D:   Woudrichem – BLC  
4G:   DBN’22 – SV TOP  
4G:   Jan v. Arckel – Vlijm. Boys  
4H:   Herovina – Well  

zondag 24 maart
4eD:   Nemelaer – EVV  
1E:   Sparta’25 – Emplina  

2C:   FC Engelen – CHC  
2C:   Cluzona – Zwaluw VFC  
2E:   DAW Schaijk – Schijndel  

3C:   Alem – DBN’22  
3C:   EVVC – DSC  
3C:   Helvoirt – Haarsteeg  
3C:   Nieuwkuijk – SCG’18  
3C:   Nulandia – Margriet  
3C:   Real Lunet – Den Dungen  
3C:   RKDVC – Nooit Gedacht  

4D:   BMC – RKKSV  
4D:   BVV – SC Elshout  
4D:   DVG – RKVSC  
4D:   Essche Boys – Buren  
4D:   Maliskamp – ODC  
4D:   HRC’14 – Wilhelmina  
4I:   WEC – FC Uden  

5C:   MEC’07 – Hedel  
5C:   BZS – HHC’09  
5D:   Boxtel – Were Di  
5E:   Irene – VITA  
5E:   Maask. Boys – Ruwaard  

Foto’s: Nerissa Seebregts | Gerald van Zanten | Arjan van Dongen