Miska Hol ruikt kansen voor Haarsteeg

HAARSTEEG – Miska Hol is lekker bezig bij Haarsteeg. Over zijn eigen voetbalkunsten én de teamprestaties heeft hij allebei weinig te klagen. De buitenspeler was vooralsnog vier keer trefzeker en leverde al heel wat assists. “Er komen belangrijke weken aan”, zo weet hij.

Hol voetbalt al zijn hele leven bij de derdeklasser en veroverde dit seizoen, onder trainer Jelle Hakkert, een vaste plek in het eerste elftal. De 21-jarige rechtsbuiten, werkzaam in de afbouw in Nieuwkuijk, is met Haarsteeg (zij aan zij met buurman RKDVC) de gedeelde nummer drie van de 3e klasse C. “Wat ons geheim is?”, herhaalt hij onze vraag. “Ik denk dat het begint bij hard werken voor elkaar, maar er zit natuurlijk ook wel wat voetbal in bij ons. Sinds het begin van het seizoen zijn we aan een speelstijl gaan werken en die wordt steeds beter uitgevoerd. Mijn rol daarin? Acties maken aan de zijkant en voor dreiging zorgen.”

Zelf wel gewoon fit
Het staat in 3C heel dicht op elkaar (de nummers 8 en 9, Den Dungen en DSC, hebben slechts vijf punten minder), maar Hol ruikt kansen. “We zijn de periode begonnen met een 4-0 overwinning op Real Lunet, zou mooi zijn als we deze kunnen pakken en bovenin mee blijven doen. Maar zondag wacht Helvoirt en dat zou zomaar weer een spannende pot kunnen worden. We kampen momenteel met wat blessures. Daarna volgen twee derby’s (tegen Nieuwkuijk en RKDVC, red.) die erg belangrijk zijn. Zelf ben ik gelukkig wel gewoon fit en klaar om te knallen. Heel veel zin in de komende wedstrijden.”

Foto: Arjan van Dongen