Elf vragen aan… Freek van Osch

HEDEL – Zelf trapt hij een balletje in het recreatieve zaterdagteam, maar op zondag is Freek van Osch een zeer gewaardeerd staflid van het vlaggenschip van Hedel. Als inspirator en manusje van alles is hij van grote waarde voor de aanstaand 5e klasse-kampioen.

 • Naam: Freek van Osch.
 • Geboren: In het Carolus Ziekenhuis in Den Bosch op 6 september 1977.
 • Club(s): Gevoetbald bij BVV, TGG, Well, Wilhelmina en OJC. Een hele rits in een turbulente fase. Sinds 2013 ben ik bij v.v. Hedel.
 • Positie: Elftalleider.
 • Dagelijks leven: In 2013 ben ik met mijn vrouw Bianca en kids in Hedel komen wonen. Naast het voetballen zitten we met mooi weer graag op ons bootje. Ik heb lange tijd gewerkt bij de Afvalstoffendienst en ben nu werkzaam bij Reinier van Arkel.
 1. Sterkste/zwakste punt: Ik ben een echte motivator en bemiddelaar. Mijn zwakke punt, wat gelukkig steeds beter gaat, is omgaan met mijn emoties.
 2. Kunst- of natuurgras: Het huidige kunstgras, als het wat nat is.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart, niet opvallend. Ik heb een paar witte reserveschoenen, maar bij het dragen daarvan komt er al snel commentaar van medespelers.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het tenue van BVV en het sportpark van Nivo Sparta. Voldoende kleedkamers en velden, ideaal, en vanuit de kantine is er uitzicht op het hoofdveld.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het wel debuteren vanuit de A in het eerste van TGG. Al waren de twee kampioenschappen met Hedel 2 ook erg gezellig.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik denk nog altijd terug aan TEC B1 – TGG B1. Het was 2-1 in de laatste seconden, toen ik de keeper voorbij speelde en de bal voor een leeg doel naast schoot… Einde wedstrijd.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat zijn er nogal wat. Alleen al uit de tijd bij Hedel noem ik Patrick Janse en Wojtek van Rooij – altijd bezig tegen elkaar – en ook Jan van Horssen. Als je even niet oplette, dan sloeg hij met zijn vlakke hand vol op je reet. David van Wingerden is altijd in voor een zangmoment, waarbij hij de microfoon pakt om een nummer van Jan Smit te zingen.
 8. Voetbalhumor: Onze grensrechter van het zaterdagteam waarin ik zelf voetbal stuurt iedere vrijdag- en zaterdagnacht Youtube-filmpjes met muziek van Gigi D’Agostino, L’Amour Toujours, tot Benny Neyman. Als we geen berichten meer ontvangen, is het weer zo ver. In de kleedkamer wedden we dan of we hem wel of niet op moeten halen in de Vogelstraat.
 9. Wat wil je nog bereiken: Zoals bekend zijn we met Hedel bezig aan een mooi proces. Met deze talentvolle groep en een trainer als Fatah Hadouir, ben ik er van overtuigd dat wij richting een stabiele derdeklasser moeten kunnen uitgroeien. Hedel zal ik dus niet meer verlaten voor een andere club.
 10. Beste speler uit de regio: Ik hoor regelmatig dat de beste speler van de Bommelerwaard Arno van Namen, alias God, is. Momenteel ben ik erg gecharmeerd van Roel Bruijgom. Die jongen heeft een goede techniek en gaat op het veld van box-to-box, negentig minuten lang. Super trots ben ik ook op onze aanvoerder Bas van Ruijmbeke. Die heeft zich tot een echte leider ontpopt.
 11. Opvallendste regioclub: Op dit moment wordt er aardig gespeeld in de regio Boxtel, door onder meer DVG en ODC. Opvallend is ook dat RKVSC, met zo’n smalle selectie, het zo goed blijft doen. Zelf staan we met Hedel natuurlijk bovenaan en hebben we een periode, maar de afspraak is dat maar één ding telt en dat is kampioen worden!
Foto: Gerrit vd Bogaard