Nacompetitiefinales vroeger door EK

DEN BOSCH – De finales van de nacompetitie beginnen vroeger dan normaal gesproken het geval is. Dat heeft de KNVB bepaald, om alle voetballiefhebbers de mogelijkheid te geven ná de beslissende wedstrijd van hun favoriete amateurclub ook het openingsduel van het Nederlands elftal op het Europees Kampioenschap te bekijken.

Oranje start het EK op zondag 16 juni. Om 15.00 uur wordt dan in Hamburg afgetrapt tegen Polen of Wales. Op diezelfde datum staan ook de laatste ronden van de nacompetities om een plek in de Derde Divisie tot en met 4e klasse gepland. Die finalewedstrijden worden vervroegd van 14.00 of 14.30 naar 12.00 uur, zodat iedereen op tijd klaar is (ook na eventuele penalty’s) om daarna het Nederlands elftal te kunnen kijken.

De nacompetities beginnen (voor sommige competities al) op 25/26 mei en ook in de weekenden van 1/2 en 8/9 juni wordt er voor promotie en tegen degradatie gestreden. Op 15/16 juni volgen de beslissingen.

Foto: Marco Oomen