Houdini-act van Den Dungen blijft uit

161228_meierij_dungen_avanti_1x1SINT MICHIELSGESTEL/DEN DUNGEN – In eerste instantie had Den Dungen zich voor de Meierij Cup ingeschreven met ‘een vriendenteam met zaalvoetbalervaring’. Dat nam niet weg dat er hevige teleurstelling was toen men op het nippertje uitgeschakeld werd na de poulefase. Er leek een Houdini-act plaats te vinden, maar het lukte de Dungenaren nét niet.

Na een nederlaag tegen Rhode en een overwinning op LSV wist Den Dungen wat er verwacht werd van het laatste duel; winnen van Avanti’31, om te zorgen dat niet de club uit Schijndel, maar de groenhemden vrijdagavond in de kwartfinale staan. Dat scenario leek al snel doorgestreept te kunnen worden, want Avanti nam een 0-3 voorsprong. Toen Den Dungen ook nog met een man minder kwam te staan, konden de mannen van Ronnie Everaerts de genadeklap toedienen. Die bleef echter uit en dus kreeg Den Dungen de gelegenheid om terug te knokken. Het werd 1-3, 2-3 en zowaar zelfs 3-3 met nog iets meer dan een minuut te spelen. Drie keer trof Luuk van Loon doel, maar daar bleef het bij. Na een hectische slotfase kon Avanti opgelucht ademhalen, Den Dungen bleef letterlijk en figuurlijk verslagen achter.

“We balen echt dat het net niet gelukt is”, vertelde gelegenheidscaptain Loek van Grinsven na afloop. “We hadden een mooi team bij elkaar, geregeld door Jeffrey (Sterks, red.), samen met de trainer van het tweede en de leider van het eerste. Jeffrey kon zelf niet meedoen wegens een blessure. We misten vooral centrale verdediger Davey de Veer, denk ik. Onze echte aanvoerder. Nou ja, missen is een groot woord. We hadden zonder hem ook wel een aardige ploeg bij. Maar Davey is wel een goede zaalvoetballer.”

161228_meierij_dungen_avanti_1-9x1

Geef een reactie