Wedstrijd van de Week: RKKSV – Nulandia

KRUISSTRAAT/NULAND – De competitie gaat weer beginnen! Onze eerste wedstrijd van de week die om de punten gaat, is die tussen RKKSV en Nulandia. Hoewel hun sportparken zo’n 4 kilometer van elkaar verwijderd zijn, ligt er toch een zogenoemde ‘scheidslijn’ van KNVB-districten tussen beide plaatsen. Zondag zal daar echter weinig van te merken zijn.

Heeft deze derby eigenlijk een naam?
Er zijn de nodige derby’s die een eigen naam hebben. Maar heeft de clash tussen RKKSV en Nulandia die eigenlijk ook? Nee, niet echt. Of je zou het gekscherend de ‘Heeseind-derby’ kunnen noemen, aangezien dat gehucht precies tussen Kruisstraat en Nuland ligt. Heeseind hoort officieel bij Nuland, maar het zou zomaar kunnen dat enkele Heeseindenaren RKKSV een warm hart toedragen.

Na een jaar weer de derby
Vorig jaar mocht Nulandia terug naar Zuid II, maar RKKSV bleef in Zuid I. Dit jaar is Nulandia weer terug in het meest westelijke district van de twee en daarmee is ook deze derby weer teruggekeerd. Die tegen Maliskamp ontbreekt juist. Zij mogen dit seizoen richting de Bommelerwaard en Betuwe.

De verwachtingen van beide ploegen
RKKSV gaat voor lijfsbehoud, dat is duidelijk. Al maakte het in de beker het wel BVV lastig en won het zondag nog van BMC. Voorgaande jaren eindigden de Kruisstraters als 12e en 10e, dus er zit een stijgende lijn in. Nulandia heeft al enkele jaren z’n zinnen gezet op een terugkeer naar de 3e klasse, waar het twee jaar terug uit degradeerde. De afgelopen twee seizoen eindigde Nulandia als 2e en 4e en lukte het niet via de nacompetitie. Het vertrouwen in trainer Marc van Delft blijkt groot. Het contract met de hoofdtrainer werd deze week al verlengd. Hij heeft nog een aantal spelers in zijn selectie die nog de 1e klasse periode (2011-2012) van de Nulanders hebben meegemaakt. Promotie lijkt toch slechts een kwestie van tijd. In de beker verloor Nulandia alleen van Margriet en het speelde ook al de nodige oefenduels tegen tweede- en derdeklassers. Dat leverde twee zeges, twee gelijke spelen en twee nederlagen op.

‘Vreemde’ tegenstanders
De 4e klasse E is dit seizoen een mengelmoes van diverse regio’s. Zo zijn er reizen naar Wijbosch, Vorstenbosch, Zijtaart, Boskant, Dinther en ’s-Hertogenbosch. Naar clubs die beide clubs wel goed kennen. Maar er wachten ook autoritjes naar bijvoorbeeld Heusden, Elshout, Boxtel, Esch en Biezenmortel. Plaatsen waar beide ploegen nog maar zelden gevoetbald hebben. Elkaar zijn ze tijdens de voorbereiding al wel tegengekomen. 24 augustus eindigde het oefenduel in Nuland in 2-2.

Historie
De afgelopen 10 jaar stonden beide ploegen twee keer eerder (in seizoen 2017-2018) tegenover elkaar. In Nuland won de thuisploeg met 2-1, in Kruisstraat werd het 1-1. Daarvoor troffen ze elkaar voor het laatst in 2000 in competitieverband. Sindsdien trok de KNVB de eerder genoemde scheidslijn tussen beide plaatsen. Die is sinds enkele jaren weer opgeheven, voor de eerste teams althans.

26 november 2017, 4e klasse H
Nulandia – RKKSV   2-1
(Tom van der Ven, Marco van Lokven – Dennis Vorstenbosch)

13 mei 2018, 4e klasse H
RKKSV – Nulandia  1-1
(Dennis Vorstenbosch – Tom van der Ven)

Geef een reactie